O εθισμός στον τζόγο οφείλεται στα γονίδια;

Σύμφωνα με τα στοιχεία μιας πρόσφατης επιστημονικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, τα παιδιά όσων έιναι εθισμένοι με τον τζόγο, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εθιστούν και αυτά κάποια στιγμή στην ζωή τους. Mάλιστα τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά για να βγάλεις κανείς συμπεράσματα, καθώς τα 2/3 των παιδιών ηλικίας 13 έως 17, που συμμετείχαν στην έρευνα, αποκάλυψαν πως μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν παίξει τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μία φορά.
Η απόψη των ψυχολόγων πάνω στο θέμα είναι πως το διαδίκτυο μέσω των διαφημίσεων και των flash

games ωθεί πολλά παιδιά στον τζόγο και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον εθισμό τους στα τυχερά παιχνίδια, καθώς πολλά από αυτά αντιμετωπίζουν το θέμα σαν ένα παιχνίδι. Στην Αυστραλία πάντως έχει απαγορευτεί το διαδικτυακό καζίνο, ωστόσο κυκλοφορούν άλλα τυχερά παιχνίδια,τα οποία, αν και χαρακτηρίζονται αβλαβή, μπορούν να προκαλέσουν εθισμό στα παιδιά, ειδικά σε όσα βρίσκονται στην εφηβεία.
Σύμφωνα με τους ερευνητές η καλύτερη πρόληψη είναι η ενημέρωση και αυτό που συστήνουν στους γονείς να ενημερώνουν τα παιδιά σχετικά με τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει ο τζόγος. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που γίνεται έρευνα σχετικά με τον τζόγο και την σχέση του με τα γονίδια. Στην Αυστραλία τον Ιούνιο δημοσιεύτηκαν αποτελέσματα έρευνας, τα οποία αποδείκνυαν και εκεί πως τα γονίδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε έναν αριθμό εξαρτήσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο τζόγος.
«Οι παλαιότερες έρευνες σε άνδρες έδειξαν ότι ο εθισμός στο τζόγο μπορεί να είναι κληρονομικός», δήλωσε η Γουέντι Σλούτσκε του πανεπιστημίου του Μισούρι. «Αυτή η έρευνα επεκτείνει το συμπέρασμα περιλαμβάνοντας και τις γυναίκες».

Keywords
Τυχαία Θέματα