To Google maps μας προειδοποιεί για τις φυσικές καταστροφές

Για μια ακόμη φορά η Google κάνει την διαφορά και μας εκπλήσει ευχάριστα, καθώς ολοένα και περισσότερες δωρεάν κατά κύριο λόγο εφαρμογές αναβαθμίζονται, προσφέροντάς μας στο έπακρο τις δυνατότητες που μας παρέχουν κάνοντας την ζωή και την καθημερινότητά μας πιο εύκολη.

Έτσι λοιπόν η Google προσέθεσε αυτές τις ημέρες ένα νέο χαρακτηριστικό στην υπηρεσία χαρτογράφησης, τους γνωστούς σε όλους μας GoogleMaps. Πρόκειται για ένα καινουριο layer που απεικονίζει επερχόμενες φυσικές

καταστροφές, όπως ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες, ένα πρόσθετο στοιχείο που χρειάζεται και στην χώρα μας, καθώς αρκετές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες φυσικών καταστροφών από πλημμύρες, φωτιές κ.α.

Επίσης οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από συνεργαζόμενες ιστοσελίδες και οι ειδοποιήσεις στο χάρτη περιλαμβάνουν την πιθανότητα του φαινομένου, την έντασή του, καθώς επίσης και τον χρόνο εκδήλωσης. Τα GooglePublicAlerts, όπως λέγεται η νέα υπηρεσία, ισχύει αυτή τη στιγμή μόνο για τις ΗΠΑ και δε γνωρίζουμε αν μελετάται η επέκταση και στις άλλες χώρες.

Επιπλέον, η νέα υπηρεσία αναφέρει τους πρόσφατους σεισμούς σε όλο τον κόσμο.Τα Google Public Alerts περιλαμβάνουν ειδηποιήσεις για σεισμούς και κάθε μορφής καιρικά φαινόμενα τα οποία είναι πολύ χρήσιμα ειδικά στα νησιά, όπου οι επαγγελματίες μπορούν να ενημερωθούν για τον καιρό και να προετοιμαστούν για οτιδήποτε θα επακολουθήσει.

Την επόμενη φορά λοιπόν θα κανονίσετε έξοδο ή μια μίνι εκδρομή, καλού κακού συμβουλευτείται την νέα εφαρμογή της Google για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο...

Keywords
Τυχαία Θέματα