Microsoft: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των Windows, Steven Sinofsky

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της παραίτησης του Steven Sinofsky, προέδρου των Windows και Windows Live Operations της Microsoft. O Sinofsky εργαζόταν στη Microsoft τα τελευταία 23 χρόνια και αξίζει να σημειωθεί ότι η παραίτηση έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά το λανσάρισμα των Windows 8.

Στη

θέση του ανέλαβε η Julie Larson-Green έχοντας υπό την εποπτεία της ολόκληρο το κομμάτι του λογισμικού της Microsoft, καθώς και το τεχνολογικό και μηχανολογικό μέρος. Η γενική διεύθυνση ανατέθηκε στη Tami Reller, η οποία θα παραμείνει και στα προηγούμενα πόστα της, αυτά της οικονομικής διεύθυνσης και του μάρκετινγκ.

Η εταιρεία δεν έκανε καμία αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στην παραίτηση Sinofsky. Από μεριάς του, ο ίδιος ανέφερε: «Είναι αδύνατο να μετρήσω όλα αυτά που κέρδισα στα χρόνια μου στη Microsoft. Αισθάνομαι υποχρεωμένος για τον επαγγελματισμό και τη γενναιοδωρία που εισέπραξα από όλους τους συνεργάτες μου σε αυτή την εκπληκτική εταιρεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιστοσελίδες αναφέρουν ότι η σχέση του με την εταιρεία ήταν τεταμένη, όχι λόγω εργασίας, αλλά λόγω χαρακτήρα, καθώς θεωρείται δύστροπος και απότομος.

Ο Sinofsky προσλήφθηκε στη Microsoft το 1989 ως προγραμματιστής και συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη των Windows OS και Microsoft Office, ενώ ήταν τεχνικός σύμβουλος του Bill Gates τα χρόνια που κατείχε τη θέση του CEO.

Keywords
Τυχαία Θέματα