Liberation : Ο Τσίπρας προσπαθεί να οικοδομήσει «μέτωπο του Νότου»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η γαλλική εφημερίδα Liberation αναφερόμενη στην σημερινή σύνοδο των χωρών της Μεσογείου που διεξάγεται στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα , εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός με αυτή του την κίνηση στοχεύει στο να οικοδομήσει μια στρατηγική συμμαχία των χωρών του Νότου απέναντι στις πολιτικές της λιτότητας.

Όπως

γράφεται χαρακτηριστικά στην εφημερίδα, «Αυτός που έκανε την Ε.Ε να τρέμει προτείνοντας «φάρμακα» για τρεις κρίσεις που την ταλανίζουν: την οικονομική κρίση, την κοινωνική κρίση αλλά και το θέμα της ασφάλειας και της μετανάστευσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους ηγέτες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Μάλτας με την ελπίδα να αναπτύξει μία στρατηγική συμμαχία. Μόνο ο Μαριάνο Ραχόι δεν θα ταξιδέψει για την Αθήνα αφού δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση»

το σχετικό δημοσίευμα :

Ταυτόχρονα η εφημερίδα αναφέρει ότι οι συζητήσεις στην Σύνοδο θα πρέπει κινηθούν γύρω από οικονομικά ζητήματα , καθώς τόσο το πρόβλημα της ανεργίας όσο και το ζήτημα του δημοσίου χρέους– που αφορά σε σημαντικό βαθμό τόσο την Γαλλία όσο και την Ιταλία- συνιστούν τα σημαντικότερα διακυβεύματα της περιόδου για την Ευρώπη.

Εξάλλου όπως εκτιμά η εφημερίδα, η συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα συνιστά και μια απόπειρα συγκρότησης συμμαχιών της Ελλάδας απέναντι στην Γερμανία, η οποία εμφανίζεται αμετακίνητη στην θέση της, αναφορικά με την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της χώρας. Βέβαια το συγκεκριμένο ζήτημα δεν συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα αλλά μπορεί να συζητηθεί είτε στο γεύμα εργασίας είτε στο παρασκήνιο των επίσημων συζητήσεων, όπως αποφαίνεται η Liberation.

Στο εν λόγω δημοσίευμα συμπεριλαμβάνονται και δηλώσεις του Χρήστου Κανελλόπουλου που είναι αρμόδιος του ΣΥΡΙΖΑ για τα ευρωπαϊκά θέματα ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα, τονίζει πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα πολιτικό μέτωπο ενάντια στο καθεστώς της λιτότητας με στόχο την προώθηση ενός σχεδίου επενδύσεων. «Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα και άλλες χώρες υποφέρουν στην ευρωζώνη. Όλες αυτές οι χώρες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή τη συμμαχία», καταλήγει ο κ. Κανελλόπουλος.

Το άρθρο Liberation : Ο Τσίπρας προσπαθεί να οικοδομήσει «μέτωπο του Νότου» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα