«I am what I am», το σόου του Τάκη Ζαχαράτου σε περιοδεία

Η παράσταση «I am what I am» έχει κόψει πάνω από 60.000 εισιτήρια στην Αθήνα και αυτό το καλοκαίρι κάνει περιοδεία στην επαρχία.

του Κώστα Νταλιάνη

Ο Τάκης Ζαχαράτος, προσκεκλημένος της ομάδας πολιτισμού και επικοινωνίας «Area 51» (με υπεύθυνο τον Δημήτρη Τουλιάτο) και του θεάτρου «Λιθογραφείου», επέστρεψε για μία μοναδική παράσταση στην

γενέτειρα πόλη του. Ο κόσμος της Πάτρας έδωσε βροντερό παρόν στον ανοιχτό χώρο των Παλαιών Σφαγείων, ο οποίος είχε διαμορφωθεί θεατρικά, ώστε να επιτρέπει την, όσο το δυνατόν, καλύτερη ορατότητα από πλευράς κοινού.

Ανάμεσα στα πολλά πρόσωπα, τα οποία ενσαρκώνει μέσω των μιμήσεων του ο Τ. Ζαχαράτος, είναι η Μαρινέλλα, η Ζωζώ Σαπουντζάκη (η οποία ζει ένα μεγάλο ειδύλλιο με τον Αντώνη Κανάκη), η Άντζελα Δημητρίου (η οποία κατακεραυνώνει τους σύγχρονους τραγουδιστές και απαιτεί από όλους “σεβασμό και υποκλισμό”), η Μελίνα Μερκούρη (η οποία εμπνέει και θυμίζει στο κοινό τι εστί Ελλάδα;), η Βίκυ Μοσχολιού και η Ρένα Βλαχοπούλου. Στις μιμήσεις, όμως, εκτός από τα πρόσωπα, που εμφανίζονται διαχρονικά στις παραστάσεις του, συμπεριλαμβάνονται και πρόσωπα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου (που μάχεται με όλους και με όλα, με αποκορύφωμα την κόντρα της με την Άντζελα Δημητρίου), ο Γιάνης Βαρουφάκης, η Άνγκελα Μέρκελ και άλλοι. Στο φινάλε της παράστασης ο Τ. Ζαχαράτος απέτισε, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, φόρο τιμής στην Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο περφόρμερ ακροβατούσε εντυπωσιακά επί δύο συνεχείς ώρες ανάμεσα σε αντρικές και γυναικείες φωνές. Οι φωνητικές εναλλαγές των ρόλων ήταν άψογες και είχαν αξιοθαύμαστη συνέχεια. Πραγματικά, δεν ένιωθες, ότι παρακολουθείς μιμήσεις, αλλά τα ίδια τα πρόσωπα. Ο Τ. Ζαχαράτος απέδειξε, ότι είναι κάτι παραπάνω από απλός μίμος, γιατί δεν παρουσιάζει απλώς καρικατούρες προσώπων επί σκηνής, αλλά ενσαρκώνει κάθε ένα από αυτά, φανερώνοντας, ότι κάθε πρόσωπο που υποδύεται, το αγαπά με τον δικό του τρόπο.

Τα κείμενα της παράστασης ήταν εμπνευσμένα και βασίζονταν στο καλόγουστο και έξυπνο χιούμορ και όχι σε βωμολοχίες και τετριμμένους διαλόγους. Ο τρόπος, με τον οποίο έμπλεκε και έφερνε σε σύγκρουση τα διάφορα πρόσωπα ήταν απολαυστικός και δημιούργησε πολλές αξέχαστες κωμικές σκηνές. Τα κοστούμια ταίριαζαν απόλυτα στον χαρακτήρα που ερμήνευε, παρ’ όλο που δεν ήταν πάντα εφικτό να παρουσιάζει τον κάθε χαρακτήρα με το ανάλογο κοστούμι, λόγω του όγκου των μιμήσεων. Εντούτοις, δεν λείπουν οι μεταμορφώσεις σε Μελίνα, Ζωζώ, Μαρινέλλα και Πάολα, μεταξύ άλλων.

Οι σκηνές από τα βίντεο, που προβλήθηκαν, ήταν εξίσου διασκεδαστικές με το λάιβ (το σατυρικό διαφημιστικό του σουτιέν Πρήτι-θειά ήταν απολαυστικό και ευφυές, όπως και τα μονταρισμένα πλάνα, που έφερναν αντιμέτωπους βουλευτές με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως την υποδυόταν ο Τ. Ζαχαράτος).

Η σκηνοθεσία ήταν ντελιριακή και πέτυχε απόλυτα τον σκοπό της, που ήταν η αμεσότητα του περφόρμερ με το κοινό: ο Τ.Ζαχαράτος διέσχιζε ακούραστα την σκηνή, ανεβοκατέβαινε την σκάλα, καθόταν στα σκαλοπάτια, τριγυρνούσε ανάμεσα στον κόσμο και έκανε ακόμα και αναπάντεχες εισόδους, ξαφνιάζοντας το κοινό. Σε κάποιες στιγμές, ο Τ. Ζαχαράτος σταματούσε για να συγκρατήσει τα ίδια του τα γέλια, θέλοντας να δείξει, ότι διασκέδαζε εξ’ ίσου με το κοινό, αλλά φάνηκε περισσότερο σκηνοθετημένο, σαν ένα τρικ για να παρασύρει το κοινό να γελάσει.

Η προσέλευση του κόσμου έφθασε τα 1500 άτομα περίπου και ο Τάκης Ζαχαράτος, παρά το δίωρο σόου του, παρέμεινε μέχρι τις 2 το βράδυ στον χώρο για να συναντήσει τους εκατοντάδες φαν, που περίμεναν υπομονετικά, δείχνοντας, ότι εκτός από πολύ καλός περφόρμερ, είναι και άριστος όσον αφορά την δημόσια εικόνα του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενα – σκηνοθεσία: Τάκης Ζαχαράτος

Κοστούμια: Georgia’s Atelier

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση: Γιώργος Ζαχαρίου με τη συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Οργάνωση περιοδείας: Παναγιώτης Πάντος

Δημόσιες Σχέσεις: Μαργαρίτα Δρούτσα

Η παράσταση παίχτηκε στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών (πρώην Πολιτεία, Ακτή Δυμαίων 84) στην Πάτρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ:

30/8 Ραφήνα, Προαύλιο Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας

31/8 Νέα Μάκρη, Αμφιθέατρο Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου

1/9 Νίκαια, “Κατράκειο θέατρο”

2/9 Βριλήσσια, “Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη”

4/9 Παπάγου, Δημοτικό Κηποθέατρο

10/9 Γαλάτσι, Άλσος Βείκου

12/9 Αχαρνές, “Θεατρο Μ. Θεοδωράκης”

15/9 Πειραιάς, “Βεάκειο Θέατρο”

Τιμή Εισιτηρίου

Γενική είσοδος: 16 €

Φοιτητικό, Νεανικό, Ανέργων, Άνω των 65: 12 €

Παιδιά έως 12 ετών: 10 €

Keywords
Τυχαία Θέματα