Μητρόπουλος: Σχέδιο σπίλωσης και υπονόμευσης μου από υπηρεσιακούς παράγοντες

«Δεν υπάρχει ψήγμα φοροδιαφυγής», είπε ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «πρόκειται για «πρωτοφανή αθλιότητα και «σχέδιο σπίλωσής μου», αναφερόμενος στην υπόθεση με το χρηματικό ποσό, το οποίο φέρεται να επαναπατρίστηκε, χωρίς να φορολογηθεί, με τον κ. Μητρόπουλο να αντιμετωπίζει «βαριές» κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο κ. Μητρόπουλος, δεν παρεβρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου,

παρά τις πληροφορίες που την ήθελαν να συνοδεύει τον κ. Μητρόπουλο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Μητρόπουλος φέρεται να εισέπραξε το 1999 αμοιβή 1 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ, τα οποία δεν δήλωσε τότε, αλλά το 2004 όταν (με τον νόμο Αλογοσκούφη για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων) τα έφερε στην Ελλάδα, αφού τα είχε διαμοιράσει και στους συνεργάτες του. Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι η υπόθεση είναι παραγεγραμμένη, καθώς είναι πριν από το 2000.

Ο τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «το χρηματικό ποσό», το οποίο συνδέεται με την υπόθεση, «επαναπατρίστηκε και φορολογήθηκε νομίμως και κανονικά», προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν παρακράτησε τίποτα, αλλά απέδωσε ό, τι όφειλε στους δικαιούχους.

Ο κ. Μητρόπουλος επανέλαβε πως «υπήρξε προσπάθεια υπονόμευσης», καταγγέλλοντας πως «κάποιος με υπερβάλλοντα ζήλο αποφάσισε στο παρά πέντε πριν κλείσει η Βουλή να στείλει ένα κατασκευασμένο πόρισμα» σε βάρος του.

«Υπάρχει αλληλουχία γεγονότων. Άλλοι παύθηκαν σε ένα βράδυ και άλλοι υποβαθμίσθηκαν σε ένα βράδυ για την υπόθεσή μου για να έρθει η υπόθεσή μου στο προσκήνιο. Η αλληλουχία των γεγονότων οδηγεί σε πρόσωπο», υποστήριξε, αλλά δεν αποκάλυψε το πρόσωπο, ωστόσο φαίνεται να αναφέρεται σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «ο εφοριακός που του επέβαλε το πρόστιμο πήρε προαγωγή, ενώ από τον εφοριακό που διαφωνούσε αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες».

Ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε για μία «προσπάθεια απαξίωσης» του, που δεν θα ανεχθεί και δεν θα αφήσει ούτε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τους συντρόφους του μέσα από σκευωρία και αθλιότητα να τον σπιλώσουν».

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε συνεχείς και πολλές αναφορές στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα διαμηνύοντας ότι «αν με κόψει για ιδεολογικούς όρους θα τον τιμήσω και θα πάρω τις αποφάσεις μου».

Ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε έτοιμος να είναι εκ νέου υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια του κόμματος. «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ηθική νομιμοποιητική βάση να αποκλείσει τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή στην περιφέρειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πάντως κατέληξε λέγοντας ότι «μέχρι αυτή την ώρα» δεν έχει καμία πρόθεση εναλλακτικής πολιτικής διαδρομής και θα αποφασίσει μετά την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα