H «σκοτεινή» πλευρά της Αθήνας στους ΝΥ Times

Αν και με τον ερχομό του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου πλέον τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου κάνουν λόγο για τις ομορφιές της Ελλάδος, εντούτοις οι New York Times στέκονται στην άλλη πραγματικότητα, αυτή της Αθήνας της πορνείας και των ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε άρθρο του περιοδικού, το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφίες του Αγγελου Τζωρτζίνη αναφέρεται: «Πέντε ευρώ, μόνο πέντε ευρώ» ψιθυρίζει η

“Μαρία”, μια ταλαιπωρημένη νέα και βρώμικη ιερόδουλος, τη στιγμή που βλέπει κάποιον να περνά από το στέκι της σε ένα σκοτεινό δρομάκι. Ο περαστικός είναι ο φωτογράφος Αγγελος Τζωρτζίνης, που βλέπει τη “Μαρία” να τον παρακαλά, να ρίχνει την τιμή ελπίζοντας ότι θα συγκεντρώσει λίγα χρήματα για να φάει και να αγοράσει ναρκωτικά. Για το φτηνό, αλλά επικίνδυνο και εσχάτως διάσημο νέο ναρκωτικό, το shisha».

Όπως αναφέρεται, η ανεργία έχει σκαρφαλώσει στο 60% για τους νέους, ενώ όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες εκδίδονται, προκειμένου να βρουν χρήματα στην Ελλάδα της κρίσης, της ύφεσης και των μνημονίων. Όπως αναφέρει και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών ερευνών ο αριθμός των ανθρώπων που πουλάνε σεξ έχει σημειώσει άνοδο 150% μόνο τα τελευταία δύο χρόνια.

«Πολλές ιερόδουλες τιμολογούν τις υπηρεσίες τους για 10 έως 15 ευρώ. Κασέ που έχει μειωθεί δραματικά, όπως άλλωστε και τα εισοδήματα των πελατών που πλήττονται από την κρίση. Όλο και περισσότερες ιερόδουλες παίρνουν μεγαλύτερα ρίσκα για την υγεία τους κάνοντας σεξ χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις. Τα θύματα βίας και βιασμών αυξάνονται», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Τη στιγμή που τα ταμεία της κυβέρνησης έχουν ελάχιστα χρήματα και το πρόγραμμα λιτότητας συνεχίζεται μέχρι η Ελλάδα να πληρώσει τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια του πακέτου διάσωσης, τα προγράμματα για την υγειονομική περίθαλψη, την αποθεραπεία και την κοινωνική ενίσχυση έχουν μειωθεί αισθητά. Αυτό αφήνει τα προβλήματα στα χέρια της αστυνομίας στην Ελλάδα. Στις καθημερινές εφόδους, οι αστυνομικοί των κοντινών στην Ομόνοια τμημάτων συλλαμβάνουν και φυλακίζουν ιερόδουλες για όλη τη νύχτα. Στα κρατητήρια δεν μπορούν να βρουν ναρκωτικά, αλλά είναι αποκομμένες και από κάθε είδους βοήθεια», αναφέρει το δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα