Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ να προκηρύξει από μηδενική βάση τις τηλεοπτικές άδειες

Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, να σπάσει το μονοπωλιακό καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών, χαρακτήρισε ο υπεύθυνος του τομέα Ενημέρωσης της Κουμουνδούρου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Βασίλης Μουλόπουλος. «Θα προχωρήσουμε άμεσα σε προκήρυξη αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών από μηδενική βάση», υπογράμμισε και χαρακτήρισε τους σημερινούς καναλάρχες «καταληψίες της δημόσιας περιουσίας».

Ο κ. Μουλόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο Real.gr με αφορμή τη μεγάλη εκδήλωση για

τα μέσα ενημέρωσης που διοργανώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη Δευτέρα (27/05).

Ερωτηθείς για τις συχνότητες και τι ακριβώς θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνεται κυβέρνηση, ο κ. Μουλόπουλος απάντησε.

«Η τηλεόραση είναι η αιχμή του δόρατος της διαπλοκής. Της ανομίας που τρέφει τη διαπλοκή.

Από όσα προανέφερα είναι φανερό λοιπόν ότι πρώτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να σπάσει το μονοπωλιακό καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών, την πλήρη ανομία που διατηρείται εδώ και 25 χρόνια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ‐ Ν.Δ.

Εδώ και 25 χρόνια οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν με προσωρινή άδεια. Αυτό είναι γελοίο. Ακόμη πιο γελοίο είναι το τίμημα που καταβάλουν ως "ένοικοι" στο κράτος. Είναι 2% επί των ακαθαρίστων κερδών το οποίο γίνεται 1% στις χρονιές των εκλογών. Καταλαβαίνετε λοιπόν το βάθος και το εύρος της διαπλοκής. Είναι δηλαδή καταληψίες δημόσιας περιουσίας, όπως είναι το τηλεοπτικό φάσμα, δωρεάν και με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Εμείς το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι θα προχωρήσουμε άμεσα σε προκήρυξη αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών από μηδενική βάση.

Σημειώνω από μηδενική βάση. Θα υπάρξουν δεσμεύσεις για τήρηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων για τον πολιτικό πλουραλισμό, όπως προβλέπει ρητά το Σύνταγμα για τις θέσεις εργασίας. Θα υπάρξει επίσης πρόνοια για παραχωρήσεις φάσματος συχνοτήτων σε κοινωνικούς φορείς.

Θέλω εδώ να σημειώσω τον βρόμικο ρόλο που παίζει το ΕΣΡ, ιδίως τα ελευταία τρία χρόνια του Μνημονίου. Από Ανεξάρτητη Αρχή έχει μεταβληθεί σε yesmen της τροϊκανής κυβέρνησης, η οποία παρατείνει παράνομα τη θητεία του επ' αόριστον. Το ΕΣΡ μοιράζει πρόστιμα σε σατιρικές εκπομπές που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση και στα Μνημόνια και αθωώνει καραμπινάτες παραβιάσεις του ραδιοτηλεοπτικού νόμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα