Google: Ίντερνετ παντού

«Ίντερνετ παντού» είναι το σύνθημα που προσπαθεί να κάνει πράξη η Google, προκειμένου να δώσει πρόσβαση στο διαδίκτυο και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη μας.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal», ο διαδικτυακός κολοσσός σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 1 δισ. δολάρια για να αποκτήσει μια συστοιχία δορυφόρων, που θα ανέρχονται στους 180, με σοβαρό ενδεχόμενο να αυξηθούν ανάλογα με την επιτυχία του εγχειρήματος, και θα κινούνται γύρω από την Γη σε χαμηλότερο

ύψος σε σχέση με τους παραδοσιακούς δορυφόρους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, στόχος της Google είναι να φέρει το Ιντερνετ στις ζωές ανθρώπων που δεν έχουν βάλει ακόμα στη ζωή τους το διαδίκτυο.

«Η σύνδεση στο ίντερνετ βελτιώνει σημαντικά στις ζωές των ανθρώπων. Ωστόσο τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο» τονίζει η εκπρόσωπος της.

Αυτό δεν είναι το πρώτο «διαστημικό» πρότζεκτ της Google. Τον περασμένο Ιούνιο, η εταιρεία ανακοίνωσε την επένδυσή της σε αερόστατα με τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που ταξιδεύουν σε μεγάλο ύψος και παρέχουν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία αγόρασε την «Titan Aerospace» που ειδικεύεται σε μη επανδρωμένα οχήματα που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα