Google Plus: Κοινωνικό δίκτυο αποκλειστικά για τους λάτρεις της φωτογραφίας

Το κοινωνικό δίκτυο της Google μπορεί να μην βρήκε ανταπόκριση στο ευρύ κοινό, ωστόσο άγγιξε τους φωτογράφους που βρήκαν την πλατφόρμα πολύ ενδιαφέρουσα για τη δουλειά τους.

Έτσι ουσιαστικά πλέον το Google Plus έχει γίνει το κοινωνικό δίκτυο για όσους λατρεύουν τη φωτογραφία δηλαδή ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους.

Τα κοινωνικά δίκτυα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, αυτά που είναι για το

γενικό κοινό, όπως το Facebook και σε αυτά που εξειδικεύονται σε κάποιο τομέα.

Για παράδειγμα, το MySpace είναι για όσους λατρεύουν τη μουσική, το hi5 για φλερτ και παιχνίδια και έτσι μοιραία πλέον το Google Plus πλέον προσελκύει αυτούς που αγαπάνε τη φωτογραφία.

Φυσικά, το Google Plus έχει χιλιάδες χρήστες που δεν σχετίζονται με τη φωτογραφία και απλά βρίσκουν άλλα ενδιαφέροντα στα πλαίσια του κοινωνικού δικτύου.

Ο κύριος όμως λόγος που το Google Plus προσελκύει τους φίλους της φωτογραφίας είναι, επειδή επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν φωτογραφίες πολύ μεγαλύτερες από εκείνους του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου site εκτός φυσικά από εξειδικευμένοι site όπως το Flickr.

Με αυτή του την κίνηση πλέον το Google Plus ίσως να αλλάξει νοοτροπία για το κοινό στο οποίο απευθύνεται, και ένας λόγος ακόμη που το αποδεικνύει είναι το γεγονός ότι πλέον επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάσουν εικόνες σε πολύ υψηλή ανάλυση δίνοντας φουλ δυνατότητες στους φωτογράφους για προβολή της δουλειάς τους.

Επιπλέον, πολλοί φωτογράφοι χρησιμοποιούν τη λειτουργία των Hangouts, μιας υπηρεσίας video chat που είναι ενσωματωμένη στο site και επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ παράλληλα επιτρέπει στους χρήστες να μιλούν παράλληλα με έως και 9 άτομα την ίδια στιγμή και να μεταδίδεται η συζήτηση ζωντανά.

Με αυτόν τον τρόπο, οι φωτογράφοι μπορούν να διοργανώνουν συζητήσεις με θέμα τη φωτογραφία τις οποίες μπορεί να παρακολουθήσει ο κάθε χρήστης.

Μάλιστα οι φωτογράφοι διοργανώνουν φέτος για πρώτη φορά ειδικό συνέδριο που έχει ως θέμα τη χρήση του Google+ από επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Το Google Plus ξεκίνησε δυναμικά και έχει πολλά ακόμα περιθώρια ανάπτυξης καθώς θα απευθύνεται σε όλο και περισσότερους χρήστες, ενώ είναι στο χέρι της Google να αναπτύξει νέα εργαλεία, που θα το διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό, ίσως και με την διαφορετική στόχευση στο κοινό που απευθύνεται σχετικά με την κατηγορία στην οποία θέλει να ανήκει πλέον.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα