Gauss: Ο νέος ιός που υποκλέπτει ευαίσθητα τραπεζικά δεδομένα…

Αποκαλύφθηκε άλλος ένας -τύπου Trojan- ιός, αποκαλούμενος “Gauss”, ο οποίος υποκλέπτει ευαίσθητα δεδομένα, κυρίως τραπεζικές πληροφορίες χρηστών του διαδικτύου!

Η νέα αυτή ηλεκτρονική απειλή, επικεντρώνεται σε κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία ‘απ’ ευθείας σύνδεσης’ [online] τραπεζικών λογαριασμών και συγκεκριμένες ρυθμίσεις των συστημάτων που προσβάλει.

Η λειτουργικότητα

online banking Trojan που εντοπίστηκε στον ‘Gauss’ [από το όνομα του περιωνύμου Γερμανού μαθηματικού] είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, το οποίο δεν είχε εμφανιστεί σε καν’έναν από τα μέχρι σήμερα γνωστά όπλα του κυβερνοχώρου.

Ο ‘Gauss’ εντοπίστηκε στο πλαίσιο της τρέχουσας πρωτοβουλίας ‘μείωσης των κινδύνων που προκύπτουν από τα διαδικτυακά όπλα, ώστε να επιτευχθεί ο συνολικότερος στόχος της παγκόσμιας ειρήνης στο διαδίκτυο’ της ‘Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών’ [ITU], η οποία άρχισε έπειτα από τον εντοπισμό του ιού ‘Flame’.

Όπως και οι ιοί ‘Flame’ και ‘Duqu’, ο ‘Gauss’ είναι ένα περίπλοκο όπλο κατασκοπίας, καθώς έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην μυστικότητα και στο απόρρητον της λειτουργίας. Ωστόσο, ο σκοπός του ήταν διαφορετικός. Ο Gauss στοχεύει πολλούς χρήστες σε επιλεγμένες χώρες, ώστε να υποκλέψει μεγάλους όγκους δεδομένων και κυρίως, τραπεζικές και χρηματοοικονομικές πληροφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα