Στον αέρα οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ

Αλαλούμ επικρατεί με το θέμα των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι απεργούν, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα η φόρμουλα για τον τρόπο που θα επαναπροσληφθούν στην Πειραιώς, μετά τη μεταβίβαση της.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι εργαζόμενοι θα παραιτηθούν, θα αποζημιωθούν και θα επαναπροσληφθούν από την Τράπεζα Πειραιώς με νέες συμβάσεις και για το λόγο αυτό υποτίθεται ότι το «τίμημα» των 95 εκατομμυρίων ευρώ δόθηκε για να πληρωθούν

οι αποζημιώσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια τέθηκε θέμα από την τρόικα να μην δοθούν αποζημιώσεις, αφού οι εργαζόμενοι θα επαναπροσληφθούν. Στη βουλή, στο περιθώριο της συζήτησης, παρουσία του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι και να επαναπροσληφθούν, κάτι που συνεπάγεται ότι δεν θα πάρουν αποζημιώσεις, αλλά θα υπογράψουν συμβάσεις με την Πειραιώς, η οποία και θα αναγνωρίσει τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τώρα καταβάλλεται προσπάθεια να παρακαμφθούν οι αντιστάσεις της τρόικας, να δοθεί το 50% των αποζημιώσεων (πιθανώς με το να βαφτιστούν με άλλο όνομα) και να υπογραφούν νέες συμβάσεις με την Πειραιώς, αλλά χωρίς να αναγνωριστούν τα δικαιώματά τους, άρα θεωρούμενοι νεοπροσλαμβανόμενοι.

Την ίδια ώρα, σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει το Ταμείο Πρόνοιας της ΑΤΕ, το οποίο παραμένει στη bad bank, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο το εφάπαξ των εργαζομένων, δεδομένου ότι η «κακή ΑΤΕ» έχει τεθεί σε εκκαθάριση και οποιεσδήποτε διεκδικήσεις υπάρχουν από το προϊόν της εκκαθάρισης, θα πρέπει να περιμένουν την ολοκλήρωσή της, δηλαδή μετά από κάποια χρόνια.

Στο κλίμα αυτό και λόγω της απεργίας των εργαζομένων υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων του Δημοσίου, καθώς πολλοί συνταξιούχοι, ειδικά από την επαρχία, πληρώνονται μέσω ΑΤΕ. Όσα υποκαταστήματα λειτουργούν, δέχονται μόνο καταθέσεις, διότι λόγω της απεργίας δεν υπάρχουν χρηματαποστολές.

Και έρευνα του εισαγγελέα

Την ίδια ώρα, όπως έγινε σήμερα γνωστό, ο οικονομικός Εισαγγελέας διερευνά απάτη με ασφαλιστικά συμβόλαια στην Αγροτική Ασφαλιστική.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ έχει γίνει εικονική καταγγελία ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας ώστε να εισπράξουν ολόκληρο το ποσό των σων συμβολαίων τους.

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι εξαιτίας μειωμένων αποδοχών οι εργαζόμενοι «πίεσαν» τη διοίκηση να προχωρήσει σε εικονικές καταγγελίες συμβάσεων με την Ασφαλιστική ώστε να πάρουν όλο το ποσό που προέβλεπαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους.

Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες το έλλειμμα που προκλήθηκε από τις αποχωρήσεις των εργαζομένων καλύφθηκε από την Αγροτική Ασφαλιστική, γεγονός που ζημίωσε την εταιρεία. Τέλος, κατά τις ίδιες καταγγελίες, δεν παρακρατήθηκε φόρος, γεγονός που εάν έχει βασιμότητα συνιστά το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Γι’ αυτό και ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να ερευνηθεί εάν έχουν διαπρ

Keywords
Τυχαία Θέματα