Frontex : «Τεστ αντοχής» των ευρωπαϊκών συνόρων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο διευθυντής της Frontex Φαμπρίτσε Λετζέρι, επιδιώκει την δρομολόγηση ενός τεστ αντοχής για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, όπως γνωστοποιεί σε συνέντευξή του στην Welt, επισημαίνοντας πως από τον ερχόμενο Οκτώβρη θα ξεκινήσει η μελέτη και ανάλυση των αδύνατων σημείων που υπάρχουν, στα σύνορα ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών.

Μεταξύ αυτών των χωρών περιλαμβάνονται τόσο η Γερμανία όσο

και η Ελλάδα. Άλλωστε όπως αποκαλύπτει ο διευθυντής της Frontex και οι δύο χώρες έχουν συναινέσει να συμμετάσχουν στην εν λόγω διαδικασία. Ενώ έχουν συμφωνήσει επιπρόσθετα, η Φινλάνδια, η Σλοβενία και η Ρουμανία.

Τα εν λόγω τεστ συνιστούν την εφαρμογή ποικίλων σεναρίων που θα αφορούν τόσο στα θαλάσσια και στα χερσαία όσο και στα εναέρια ευρωπαϊκά σύνορα. Στόχος είναι να διαπιστωθεί ο βαθμός προετοιμασίας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης κρίσης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, θα τεθεί σε λειτουργία σε λίγες εβδομάδες, ενώ θα διατεθούν για αυτό το σκοπό 1.500 υπάλληλοι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Επιπλέον ο Διευθυντής της Frontex κατέστησε γνωστό ότι πέραν από τις πρωτοβουλίες για την αρτιότερη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ, θα υπάρξει μέριμνα για την δημιουργία νέων διόδων για τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, ώστε να μειωθεί η πίεση στους υπάρχοντες.

Το άρθρο Frontex : «Τεστ αντοχής» των ευρωπαϊκών συνόρων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα