Eurogroup: Ικανοποίηση για Ιρλανδία, νέος πρόεδρος ο Ντάισελμπλουμ

Η Ιρλανδία είναι ζωντανό παράδειγμα ότι τα προγράμματα λειτουργούν, ανέφερε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά το πέρας του Eurogroup της Δευτέρας. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου, αφού συνεχάρη τον διάδοχό του, Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, έκανε μία σύντομη αναφορά στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιούνκερ εξήρε την πορεία της Ιρλανδίας, τονίζοντας πως αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα πως τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής λειτουργούν, ενώ σημείωσε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο

και το πρόγραμμα της Πορτογαλίας, ανακοινώνοντας πως «προετοιμάζουμε την επιστροφή της Πορτογαλίας στις αγορές».

Αφού δήλωσε πως η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους για την εκταμίευση της δόσης, αναφέρθηκε εκτενώς στην Κύπρο, χαιρετίζοντας την πρόοδο που έχει σημειωθεί, τονίζοντας πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες, σημειώνοντας ωστόσο πως «είμαστε μακριά ακόμη από μια απόφαση για την Κύπρο».

Εξάλλου, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ ανέφερε πως παραμένουν κάποια ζητήματα για την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM.

Keywords
Τυχαία Θέματα