Eurogroup χωρίς αποφάσεις για την Ελλάδα

Απλή ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα παρέχεται στη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Στρασβούργο. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα έχουμε σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα. Θα ενημερωθούμε από τους Έλληνες συναδέλφους

μας και από την τρόικα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση».

Θετικές ήταν οι δηλώσεις ορισμένων Ευρωπαίων αξιωματούχων για τη χώρα μας, όπως του υπουργού Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λουκ Φρίντεν: «Η Ελλάδα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Πιστεύω ότι εάν χρειάζεται πρέπει να της δώσουμε περισσότερο χρόνο, εφόσον αυτό δεν απαιτεί πολύ περισσότερα χρήματα, πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα. Ωστόσο, δεν είναι μονόδρομος: θα πρέπει και η Ελλάδα να συνεχίσει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση».

Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, ανέφερε: «Έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση προς την κατεύθυνση της σταθερότητας, αλλά δεν έχουμε λύσει ακόμη τα προβλήματά μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε τη σταθεροποίηση των ισπανικών τραπεζών και να παρακολουθούμε την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Ελλάδας. Πιθανότατα η Κύπρος θα καταθέσει αίτημα (στήριξης). Η Σλοβενία αντιμετωπίζει δυσκολίες. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα πνιγούμε στα χρέη στην Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα