Economist: Στο βάθος… πρόωρες εκλογές

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο που φιλοξενείται στον Economist, αν ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής αποδειχθεί και νομικά, ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εντός του 2014, προκειμένου να δυναμώσει τις θέσεις του κόμματός του. Σε αντίθετη περίπτωση ο Αντώνης Σαμαράς

κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αντιδημοκρατικές μεθόδους.

«Οι νεοναζιστές οι οποίοι την αποτελούν έχουν μια έντονη τάση προς πράξεις βίας. Εκατοντάδες μετανάστες έχουν καταγγείλει ομαδικούς ξυλοδαρμούς», σημειώνεται, ενώ γίνεται αφορά στην επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη, εναντίον των εκπροσώπων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, Λιάνας Κανέλλη και Ρένας Δούρου, σε τηλεοπτική εκπομπή το 2012, με έμφαση στο ότι άσκησε βία κατά γυναικών.

Ιδιαίτερα αναφορά γίνεται και στην πρόσφατη άρνηση του Ολοκαυτώματος από το ίδιο στέλεχος της Χ.Α., καθώς και στις κατηγορίες που προσάπτονται στην ηγεσία της οργάνωσης για εμπλοκή σε ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, χρήση εκρηκτικών και ληστείες.

«Μολονότι οι πορείες με δάδες, το λογότυπο που αποτελεί παραλλαγή της σβάστικας και οι ομάδες των τραμπούκων με τις μαύρες μπλούζες προκαλούν αποστροφή στους περισσότερους Έλληνες, το κόμμα ερχόταν σταθερά τρίτο το τελευταίο διάστημα στις δημοσκοπήσεις», υπογραμμίζει το περιοδικό, που συνδέει την ανάπτυξη της Χ.Α. με την παρατεταμένη ύφεση στην ελληνική οικονομία και τις διανομές τροφίμων «μόνο για Έλληνες», ενώ δίνει ειδικό βάρος στην προσπάθεια στρατολόγησης εφήβων, αλλά και παιδιών σχολικής ηλικίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα