Champions League: Κωδικός, νίκη, για τον Ολυμπιακό στη Σουηδία απόψε

Την πρώτη του φετινή εκτός έδρας «μάχη» στο ChampionsLeague, δίνει ο Ολυμπιακός στη Σουηδία απέναντι στη Μάλμε (21:45, ΝΕΡΙΤ). Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πετύχουν το 2 στα 2, μετά τη νίκη τους την πρώτη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για τους «16» της διοργάνωσης.

Η αποστολή κάθε άλλο παρά εύκολη είναι στην έδρα της Μάλμε, μιας ομάδας σκληροτράχηλης που θέλει και αυτή από την πλευρά της τη νίκη για να διεκδικήσει

ότι περισσότερο μπορέσει σε έναν ομολογουμένως δύσκολο όμιλο

Μάλιστα ο Νορβηγός προπονητής των Σουηδών, Άγκε Χαρέιντε υποστήριξε ότι η ομάδα του είναι κατά πολύ ανώτερη των Πειραιωτών, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι καλύτερος της Σάλτσμπουργκ την οποία η Μάλμε απέκλεισε στα πλέι οφ.

Το γεγονός αυτό βέβαια μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα εξτρά κίνητρο για τον προπονητή και τους παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι απάντησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον Χαρέιντε κατά τη συνέντευξη Τύπου, όπου εκτός του Μίτσελ ήταν και ο Μανιάτης.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ισπανός τεχνικός έχει να κάνει με τις αρκετές απουσίες που υπάρχουν καθώς εκτός ερυθρόλευκης αποστολής είναι οι Μπενίτες, Ντοσεβί, Φουστέρ, Σιόβας και Γκαζαριάν ενώ δεν υπολογίζεται και ο Φορτούνης που έχει ακολουθήσει στη Σουηδία μόνο για τις προπονήσεις. Ο Μίτσελ, έχει πάντως στο μυαλό του το πλάνο που θα καταστρώσει έτσι ώστε να καταφέρει να φύγει ο Ολυμπιακός από το «Σβέντμπανκ Στάντιον» με τη νίκη.

Σύμφωνα με αυτό το 4-2-3-1 δεν φαίνεται εκτός απροόπτου να αλλάζει. Κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Ρομπέρτο, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία και Σαλίνο. Στη μεσαία γραμμή μπροστά από την άμυνα οι Μιλιβόγεβιτς και Μανιάτης. Πιο μπροστά τους θα κινηθεί ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, με τον Κασάμι στο δεξί άκρο, τον Αφελάι στα αριστερά και τον Μήτρογλου στην κορυφή. Θέσεις διεκδικούν και οι Ελαμπντελαουί και Ντουρμάζ.

Στον αντίποδα, σοβαρές απουσίες δεν υπάρχουν για τη Μάλμε καθώς εκτός είναι οι επιθετικοί, Γκιγιέρμο Μόλινς και Σίμον Θερν που λείπουν αρκετό διάστημα και δεν επηρεάζουν τα πλάνα του Χαρέιντε. Το 4-4-2 του προπονητή των Σουηδών δεν θα αλλάξει, με τον Όλσεν κάτω από τα δοκάρια. Από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα θα πάρουν θέσεις οι Ρικαρντίνιο, Ελάντερ, Γιόχανσον και Τίνερλχομ ενώ στη μεσαία γραμμή θα τοποθετηθούν οι Χάλστι και Αντού με τους Έρικσον και Φόρσμπεργκ στα άκρα. Επιθετικό δίδυμο θα είναι ο Θελίν με τον Μάρκους Ρόζενμπεργκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην προσπάθεια να αλώσουν την έδρα της Μάλμε θα έχουν τη συμπαράσταση 1.000 φιλάθλων του, ενώ την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ρώσος Σεργκέι Καράσεφ με τους συμπατριώτες του Αντόν Αβεριάνοφ και Τικχόν Καλούγκιν ως επόπτες, στις περιοχές θα είναι οι Αλεξέι Νικολάεφ και Βιτάλι Μεσχκόφ, ενώ τέταρτος διαιτητής είναι ο Νικολάι Γκολούμπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα