Champions League: 4ος όμιλος… Ξεκαθαρίστηκε ήδη η πρόκριση, μάχη για την 3η θέση

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Χθες (8/11) πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες για την 4η αγωνιστική του Champions League για την ρεβάνς. Συγκεκριμένα 2 ομάδες ξεκαθάρισαν την πρόκριση για τους 16.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έκανε την έκπληξη και είναι πρώτη στον όμιλο μαζί με την Ίντερ που βρίσκεται στην 2η θέση με 10 βαθμούς, ενώ στην 3η θέση είναι η Σάλτσμπουργκ με 3 βαθμούς. Η άλλη έκπληξη του ομίλου είναι

η Μπενφίκα, που βρίσκεται στην τελευταία θέση με 0/4.

Real Sociedad take a step towards the last 1⃣6⃣ pic.twitter.com/vcazOa28kP

— 433 (@433) November 8, 2023


Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπενφίκα (3-1)

Οι Βάσκοι “καθάρισαν” με την επικράτηση στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, όταν βρήκαν και τα τρία τέρματά τους στο πρώτο ημίχρονο, με εντυπωσιακή εμφάνιση.

1ο ημίχρονο

Η πρόκριση είχε ξεκινήσει μόλις στο 6ο λεπτό με τον Μερίνο έπειτα από σουτ του Οϊαρθάμπαλ που κόντραρε και πέντε λεπτά αργότερα, ο Οϊαρθάμπαλ σκόρερ αξιοποιώντας λάθος του Οταμέντι. Ο Άντερ Μπαρενετσέα με ατομική ενέργεια έκανε το 3-0 στο 21ο λεπτό, κλειδώνοντας από νωρίς το “τρίποντο”. Οι Βάσκοι δεν σταμάτησαν εκεί, αφού ενδιάμεσα είχαν ένα γκολ του Μερίνο που δεν μέτρησε για χέρι πάνω στη γραμμή, ενώ στο 29ο λεπτό ο Μπράις Μέντεθ εκτέλεσε χαμένο πέναλτι που βρέθηκε στο δοκάρι.

2ο ημίχρονο

Η απόλυτη κυριαρχία των Βάσκων προκάλεσε έκρηξη ενθουσιασμού στις κερκίδες της “Ρεάλ Αρένα”, όμως στο 2ο μέρος οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό τους. Το γκολ του Ράφα Σίλβα στο 49ο λεπτό (3-1) θα μπορούσε να δώσει ώθηση για αντεπίθεση στους Πορτογάλους, όμως οι παίκτες του Ρόγκερ Σμιτ ήταν εμφανώς αποκαρδιωμένοι από όσα συνέβησαν στο 1ο μέρος.

Πλέον, οι “αετοί” διαθέτουν ελπίδες μόνο για την 3η θέση και το Europa League, την ώρα που η Ρεάλ Σοσιεδάδ ατενίζει τα νοκ άουτ του Champions League.

Σάλτσμπουργκ – Ίντερ (0-1)

Μαζί με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, σκυτάλη παίρνει και η Ίντερ, η οποία ήταν περσινή στο τελικό μαζί με την Σίτι. Η ιταλική ομάδα πήρε το εισιτήριο για τους 16 με μόλις 3 νίκες και μια ισοπαλία.

1ο ημίχρονο

Το πρώτο μέρος στην Αυστρία, προσέφερε ελάχιστες συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό και από τις 2 πλευρές, με την μοναδική ευκαιρία για τους “νερατζούρι” να είναι το σουτ του Φρατέζι στο 42ο λεπτό που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες αποφάσισαν να ρισκάρουν περισσότερο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει πιο γρήγορος ο ρυθμός και να αυξηθεί το θέαμα, με τις φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι αρκετές και τους δύο γκολκίπερ, Σλάγκερ και Ζόμερ, να σηκώνουν ψηλά τα μανίκια. Στο 68ο λεπτό ο Σιμόνε Ιντζάγκι έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Λαουτάρο Μαρτίνες και Νικολό Μπαρέλα για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να βρουν δίχτυα και το πέτυχε, με τους νερατζούρι να ασκούν πίεση και να χάνουν δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 76ο λεπτό με τον Ασλάνι και στο 82′ με τον Λαουτάρο.

Οι νερατζούρι έστειλαν ωστόσο αρκετές προειδοποιητικές βολές και στο 85ο λεπτό μετά από απανωτές ευκαιρίες, έριξαν την βολή στους Αυστριακούς, με τον Μπαρέλα να κερδίζει πέναλτι σε σουτ του μέσα από τη μεγάλη περιοχή που σταμάτησε σε χέρι αντιπάλου και τον Λαουτάρο να αναλαμβάνει την εκτέλεση, για να κάνει το 1-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Champions League, 4ος … Ξεκαθαρίστηκε,Champions League, 4os … xekatharistike