Champions League: 1ος όμιλος… με μια ανατροπή και μια πρόκριση

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Στις χθεσινές (8/11) αναμετρήσεις για την 4η αγωνιστική του 1ο ομίλου Champions League έγιναν τα παιχνίδια ρεβάνς.

Αναλυτικά, η βαθμολογία με τα χθεσινά αποτελέσματα διαμορφώνεται ως εξής: Στην 1η θέση παραμένει η Μπάγερν με 12 βαθμούς και έχει ξεκαθαρίσει την πρωτιά και την πρόκριση για την επόμενη φάση. Στην συνέχεια, στην 2η θέση είναι η Κοπεγχάγη και στην

3η θέση η Γαλατασαράι με 4 βαθμούς και στο τέλος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3 βαθμούς.

Who will finish second? #UCL pic.twitter.com/gIbHQzvNcY

UEFA Champions League (@ChampionsLeague) November 9, 2023

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-3)

Εκείνη που χαμογέλασε στο τέλος του χθεσινού αγώνα ήταν σίγουρα η Κοπεγχάγη. Στο ματς του 1ου ομίλου του Champions League για την ρεβάνς, η ομάδα πήρε εκδίκηση για το πρώτο παιχνίδι, που είχε χάσει με 1-0 στο Old Trafford. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε 2-0 στο 3ο και 28ο λεπτό με τα γκολ του Χόιλουντ, και 3-2 στο 69ο λεπτό με τον Φερνάντες με πέναλτι. Στο 83ο λεπτό ισοφάρισαν και στο 87ο ήρθε η ανατροπή με 4-3.

1ο ημίχρονο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ματς, στο 3ο λεπτό με τον Ράσμους Χόιλουντ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ, μέσα από τη μικρή περιοχή έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα του Μακτόμινεϊ (0-1). Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στην ομάδα του προπονητή της Γιουνάιτεντ Έρικ τεν Χαχ, που ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο στο χορτάρι και στο 28ο λεπτό επιβραβεύτηκε ο ίδιος και με δεύτερο γκολ, με τον Γκράμπαρα να σταματάει σε τετ α τετ τον Γκαρνάτσο, τον Χόιλουντ να ακολουθεί τη φάση ως τρέιλερ και να γράφει το 0-2.

Ωστόσο, μία φάση ήταν αρκετή για να φέρει τα πάνω – κάτω και να αλλάξει τα δεδομένα. Αυτή ήταν η αποβολή του Ράσφορντ με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 40ο λεπτό για πάτημα στον Γέλερτ. Ο διαιτητής δεν είχε δει την παράβαση, όμως το VAR τον κάλεσε να δει την επίμαχη φάση στο μόνιτορ. Στο 45ο λεπτό ο Ελιουνούσι κάνει το 1-2. Στην συνέχεια στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, το χέρι του Μαγκουάιρ μέσα στη μεγάλη περιοχή έδωσε την ευκαιρία στον Γκονσάλβες να στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα και να γράψει το 2-2 στο 45+9′, με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ 2-2.

 2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο, πρώτοι που απείλησαν ήταν οι κόκκινοι διάβολοι, οι οποίοι αν και έπαιζαν με 10 παίκτες, έψαξαν το τρίτο γκολ και το βρήκαν στο 69ο λεπτό, με τον Φερνάντες να εκτελεί με πέναλτι κάνοντας το 2-3, με παραβίαση παίκτη της Κοπεγχάγης στη μεγάλη περιοχή. Ωστόσο, οι Δανοί πέρασαν στην αντεπίθεση και έκαναν απίστευτη ανατροπή στο φινάλε. Συγκεκριμένα, στο 83ο λεπτό ο Λεράγκερ τρύπωσε στην καρδιά της άμυνας της Γιουνάιτεντ μετά από σέντρα του Φαλκ από τα αριστερά και εκτέλεσε από κοντά τον Ονανά κάνοντας το 3-3, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Μπαρτζί κεραυνοβόλησε τον τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ με δυνατό σουτ εντός περιοχής, υπογράφοντας τη μεγάλη νίκη και ανατροπή της Κοπεγχάγης.

Μπάγερν Μονάχου – Γαλατασαράι (2-1)

Η ασταμάτητη Μπάγερν προκρίθηκε στη φάση των 16 του Champions League. Οι Βαυαροί, αν και δυσκολεύτηκαν, επικράτησαν 2-1 της Γαλατάσαραϊ, έκαναν το 4/4. Πρωταγωνιστής γι’ ακόμη μία φορά ήταν ο Χάρι Κέιν.

1ο ημίχρονο

Οι Βαυαροί είχαν τον πρώτο λόγο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Συνολικά στο πρώτο μέρος η Μπάγερν είχε 8 ευκαιρίες για γκολ με την μεγαλύτερη στιγμή το σουτ του Σανέ προς την εστία στο 30 λεπτό της αναμέτρησης. Η Γαλατά έπαιζε ψηλά, έψαχνε τις στιγμές της και τις είχε στην κόντρα. Η Μπάγερν έχασε και τον Μουσιάλ, καθώς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Τόμας Μίλερ στο 40′.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν συνέχιζε να απειλεί, με τον Κέιν να έχει τεράστια ευκαιρία, που όμως έχασε από την μπαλιά του Κομάν και κατέληξε στο δοκάρι. Μάλιστα, στο 62ο λεπτό οι Τούρκοι βρήκαν δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Ικάρντι ήταν εκτεθειμένος από την αρχή της φάσης. Η Μπάγερν πίεσε και στο 80ο λεπτό κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Κίμιχ να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά, και τον Κέιν να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ύστερα από 6 λεπτά, στο 86ο, οι Βαυαροί κλείδωσαν τη νίκη τους. Ο Τελ από τα αριστερά γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Κέιν σκόραρε ξανά. Τέλος, η Γαλατάσαραϊ κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις του 90+3 με τον Μπακαμπού να βρίσκει δίχτυα με ένα υπέροχο τελείωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Champions League, 1ος …,Champions League, 1os …