COSCO: Δεν επηρεάζονται οι επενδύσεις από την αλλαγή ηγεσίας

«Οι αλλαγές στην ηγετική ομάδα της COSCO Group δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση τα επενδυτικά σχέδια του ομίλου για την Ελλάδα», διαβεβαίωσαν -μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανώτερα στελέχη της COSCO, επ’ αφορμή του διορισμού του νέου προέδρου του ΔΣ Μα Ζεχούα.

Σημειώνεται, πως ο 63χρονος κάπτεν Γουέι Τζιαφού αποχωρεί, καθώς έχει ήδη υπερβεί το όριο συνταξιοδότησης, σύμφωνα με το ειδικό τμήμα οργάνωσης του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ ο 60χρονος Μα Ζεχούα θεωρείται μόνιμη και όχι μεταβατική επιλογή από στελέχη της Piraeus

Container Terminal (PCT), καθώς από τον Αύγουστο του 2011 ήταν επιχειρησιακός διευθυντής και επίτροπος του ΚΚ στην COSCO Group.

Σημειώνεται ότι τη θέση του διευθυντή του ΔΣ και την προεδρία του κινεζικού ομίλου θα αναλάβει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Λι Γιούνπενγκ.

«Η αλλαγή του προέδρου της COSCO, με την απομάκρυνση του κάπτεν Γουέι Τζιαφού, ο οποίος πρόσφατα παρασημοφορήθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σηματοδοτεί σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, τη δυσαρέσκεια της κινέζικης κυβέρνησης για τη ζημιογόνο πορεία της COSCO τα τελευταία δύο χρόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται «τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και με ποια κριτήρια προτίθεται να παραχωρήσει το Ελληνικό, το σιδηρόδρομο της χώρας μέσω της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι, με την παραχώρηση των μετοχών του ΟΛΠ σε μια ζημιογόνο εταιρεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα