Aλ. Τσίπρας: «Μαζί τα φάγατε»

Ως «έγκλημα» χαρακτήρισε απόψε στη Βουλή ο κ. Αλ. Τσίπρας τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με την Siemens. Και εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό, αλλά και στα τρία κόμματα που συναποτελούν τη σημερινή κυβερνώσα πλειοψηφία για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία τυπικά ολοκληρώθηκε την παραμονή της συνάντησης του κ. Αντ.

Σαμαρά με την κ. Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

«Το σκάνδαλο Siemens είναι «το μεγαλύτερο και συμβολικότερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης», τόνισε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Μαζί τα φάγατε. Κόμματα και πολιτικό προσωπικό που εναλλάσσονταν στην εξουσία, από την μεταπολίτευση και μετά. Χαρίσατε στη γερμανική εταιρεία μόλις δύο δισ. ευρώ, όπως υπολογίστηκαν στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής. Κι εσείς, ελαφρά τη καρδία, την ώρα που ετοιμάζετε τη λίστα των 11,6, μπορεί και περισσότερα από 15 δισ., νέα μέτρα, χαρίζετε αυτά τα δύο δισ.».

Ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «δικομματική συμμορία διαπλεκομένων που λεηλάτησε τη χώρα» και η οποία «τώρα οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, γιατί απλά δεν έχει το σθένος να διεκδικήσει». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στρέφοντας τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού, είπε πως «σιώπησε, όσο ήταν στο Βεροπλίνο, ακόμα και για τα αυτονόητα: Δεν είπε όσα έλεγα προεκλογικά, όπως ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ότι το χρέος δεν είναι διαχειρίσμο, και πως νέα σκληρά μέτρα λιτότητας θα επιτείνουν την ύφεση και το αδιέξοδο».

Και επανερχόμενος στο θέμα του συμβιβασμού, συμπλήρωσε: «Είναι πρόκληση στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό ο συμβιβασμός. Αλλά, δεν είναι μόνο τί έκανε ο υπουργός Οικονομικών. Είναι μια απόφαση των τριών κομμάτων - απόφαση συνενοχής. Και οι τρεις (ενν. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) έχουν ευθύνη. Το θέμα, όμως, είναι τί κάνει ο πρωθυπουργός της χώρας. Έχει να εμφανιστεί στη Βουλή από τις προγραμματικές δηλώσεις», σημείωσε ο κ. Σαμαράς και υπενθύμισε ότι ο νομικός σύμβουλός του, ήταν νομικός σύμβουλος και της Siemens κατά το παρελθόν».

Και ο κ. Τσίπρας συνέχισε: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους υπάρχει μόνο η συνενοχή στο κουκούλωμα και στο έγκλημα». Και αφού τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα ακυρώσει τη συμφωνία, συμπλήρωσε απευθυνόμενος στην τρικομματική κυβερνώσα πλειοψηφία: «Πορεύεστε δρόμο καταστροφικό. Ανάπτυξη με μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Σε χώρα με λεηλατημένο το εισόδημα και δημόσιο πλούτο, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Εθνική επιταγή αποτελεί το ν’ ανακοπεί αυτή η πορεία. Και θ’ ανακοπεί πολύ γρηγορότερα απ’ ό,τι περιμένετε».

Πληροφορίες από: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα