755 δολάρια κοστίζει ένα πακέτο προφυλακτικά στη Βενεζουέλα…

Ένα πακέτο προφυλακτικά στη Βενεζουέλα πωλείται για 4.760 μπολίβαρ (755 δολάρια ή αλλιώς 600 ευρώ), κοντά στο κατώτατο μηνιαίο μισθό της χώρας που είναι 5.600 μπολίβαρ.

Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, που κάθονται σε ουρές για ώρες, προκειμένου να αγοράσουν κοτόπουλο, ζάχαρη, φάρμακα και άλλα βασικά προϊόντα, τώρα αντιμετωπίζουν μια νέα ταπείνωση: Τα προφυλακτικά είναι δυσεύρετα και σχεδόν αδύνατο να αντέξει η τσέπη τους οικονομικά!

«Η χώρα είναι τόσο διαλυμένη, που τώρα πρέπει να περιμένουμε στην ουρά ακόμη και για να κάνουμε σεξ», είπε ο 31χρονος Jonatan Montilla.

Μια κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου έχει βαθύνει ελλείψεις καταναλωτικών προϊόντων από πάνες μέχρι αποσμητικό σε μια χώρα, που εισάγει περισσότερα από όσα καταναλώνει, με τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν περίπου το 95 τοις εκατό των εσόδων σε ξένο νόμισμα.

Δεδομένου ότι η τιμή που δέχεται η χώρα για τις εξαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν κατά 60% τους τελευταίους 7 μήνες, η οικονομία ωθείται στο χείλος του γκρεμού με 3 στις 4 πιθανότητες αθέτησης των υποχρεώσεων της στους επόμενους 12 μήνες, αν οι τιμές του πετρελαίου δεν ανακάμψουν.

Η επίδραση της μειωμένης πρόσβασης σε αντισυλληπτικά είναι πολύ πιο σοβαρή από ό, τι η απογοήτευση για την οικονομία, καθώς η Βενεζουέλα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της Νότιας Αμερικής σε μόλυνση στον ιό Aids και εφηβικής εγκυμοσύνης, την ίδια στιγμή που η έκτρωση είναι παράνομη.

Keywords
Τυχαία Θέματα