6ος δημοφιλέστερος προορισμός η Ελλάδα για τους Σκανδιναβούς

Στην 6η θέση ανάμεσα σε 89 χώρες βρίσκεται η Ελλάδα στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Σκανδιναβούς.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας «A&B Analyse και M3 Research» που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε δείγμα 2.300 Σκανδιναβών προκύπτουν τα παρακάτω αποτελέσματα:

Στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Σκανδιναβών βρίσκονται οι ΗΠΑ και ακολουθούν κατά σειρά προτίμησης η Αυστραλία, η Ισπανία,

η Ιταλία, η Ταϊλάνδη και στην έκτη θέση η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ίδια εταιρεία ερευνών, η χώρα μας, κατατάσσεται στην 28η θέση, στη συνολική κατάταξη της αξιολόγησης, όλων των χωρών, ως προς την τουριστική τους εικόνα.

Η συνολική αξιολόγηση της τουριστικής εικόνας των χωρών προκύπτει από ορισμένη σειρά κριτηρίων, όπως για παράδειγμα η αναγνωρισιμότητα μίας χώρας, το πόσο ελκυστική είναι ή φαντάζει στην αντίληψη του Σκανδιναβικού κοινού, και άλλα.

Ακόμη η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση στην κατηγορία «Awareness», δηλαδή αναγνωρισιμότητα προορισμού και στην 35η στην κατηγορία «Attractiveness», δηλαδή ελκυστικότητα προορισμού.

Είναι γεγονός πως η Σκανδιναβική αγορά είναι η τρίτη μεγαλύτερη για τη χώρα μας αφού ετησίως περίπου 1.500.000 τουρίστες από τις σκανδιναβικές χώρες έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα. Ωστόσο όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία η ελκυστικότητα της χώρας βρίσκεται σε πολύ χαμηλή θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα