«25 ψηφίζουμε, 26 αλλάζει το πολιτικό σκηνικό»

Τα «συγχαρητήρια» των Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ, σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας από τη Σύρο, λέγοντας πως μας τα δίνουν επειδή «τα καταφέραμε να εξοντώσουμε τη μεσαία τάξη, να αυξήσουμε στο 30% την ανεργία, να διώξουμε 300.000 νέους επιστήμονες, να έχουμε τρία εκατομμύρια άνεργους, να έχουμε χιλιάδες παιδιά που υποσιτίζονται και πανευρωπαϊκό ρεκόρ στις αυτοκτονίες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

επισκεπτόμενος το Κυκλαδίτικο νησί, πραγματοποίησε ανοικτή ομιλία στην Πλατεία Μιαούλη, μεταφέροντας ένα πρωταρχικό, όπως το χαρακτήρισε μήνυμα: Ότι «τίποτα δε πρόκειται να μας χαριστεί, όπως ποτέ τίποτα στη ζωή δε χαρίζεται. Όλα κατακτούνται με μάχες και με αγώνες» και συνέχισε «αυτούς τους αγώνες, θα τους δώσουμε και θα τους κερδίσουμε όλοι μαζί».

Αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση «μνημονιακής ανωμαλίας» για χάρη της ολιγαρχίας του πλούτου παραθέτοντας συγκεκριμένους αριθμούς που το αποδεικνύουν:

- «400 εφαρμοστικοί νόμοι σε τέσσερα χρόνια

- 180 εφαρμοστικοί νόμοι τα δύο τελευταία χρόνια

- 40 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

- Εννέα νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα δύο τελευταία χρόνια.

- Εκπρόθεσμες τροπολογίες, νυχτερινές “Ντροπολογίες”, νομοσχέδια σε ένα άρθρο».

Έκανε λόγο για μια «δημοκρατία της σφραγίδας»: «Άλλοι να αποφασίζουν κι εμείς προσφέρουμε την υπογραφή και τη σφραγίδα».

Σχολιάζοντας τη στάση του Ευ. Μεϊμαράκη είπε: «Ο πρόεδρος του σώματος, αντί να προστατεύσει το κύρος της Βουλής και την αξιοπρέπεια των βουλευτών, συμπεριφέρθηκε ως λοχίας που εφαρμόζει τις εντολές των ανωτέρων του». «Έτσι», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, «συντελέστηκε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, σε πείσμα στις άποψης των συνταγματολόγων, σε πείσμα κάθε δημοκρατικής αρχής, σε πείσμα στις κοινής λογικής».

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ένα είναι το δίλημμα στις τρεις κάλπες του Μαΐου:

«Αν θα συνεχίσουμε το σημερινό δρόμο της ανθρωπιστικής κρίσης, της τραγωδίας για εκατομμύρια Έλληνες, της ανεργίας, της φτώχειας, και της απόγνωσης ή αν θα ορθώσουμε το ανάστημά μας για μια άλλη πολιτική και μια άλλη Ελλάδα;»

Αναφορικά με την επίθεση πολιτικού και μιντιακού συστήματος στην Αριστερά, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι «τρέμουν το ΣΥΡΙΖΑ γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία μια ριζοσπαστική, νεανική, απείθαρχη, αριστερή δύναμη βρίσκεται μπροστά στην κυβερνητική εξουσία και απειλεί τα συμφέροντα και την καλοπέρασή τους».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «η δύναμη που θα δώσει στην αποδοκιμασία και στην καταδίκη όχι μόνο το χαρακτήρα της τιμωρίας, αλλά και το χαρακτήρα μιας νέας αρχής» και δήλωσε βέβαιος για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: «Στις 25 ψηφίζουμε. Στις 26 το πολιτικό σκηνικό αλλάζει. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι το τέλος τους και συνάμα η αρχή για μιας νέα Ελλάδα!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με φορείς της Σύρου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Με πληροφορίες από left.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα