Για λάθος συνταγή στην Ελλάδα κάνουν λόγο οι New York Times

«Η Ελλάδα και οι οικονομικοί επόπτες της συμφώνησαν τη Δευτέρα σχετικά με τους όρους για τη συνέχιση των δόσεων. Η συμφωνία είναι αιτία για ανακούφιση, αφού χωρίς αυτή, η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε. Όμως, την ίδια στιγμή, δεν αποτελεί αιτία για πανηγυρισμούς: Το αντίθετο, μάλιστα», αναφέρουν οι New York Times σε

άρθρο τους.

«Η Ελλάδα πρέπει τελικά να πραγματοποιήσει επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Όμως, η προϋπόθεση για αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν είναι τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται από τη συμφωνία, αλλά η οικονομική ανάκαμψη», σημειώνεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας.

Αφού γίνεται αναφορά στην κατάσταση σχετικά με την ανεργία, στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη διαθεσιμότητα και της απολύσεις, καθώς και στο πλήγμα του κοινωνικού ιστού της χώρας, η εφημερίδα τονίζει ότι «υπάρχει μικρή πιθανότητα ότι η περαιτέρω θυσίες θα αναζωογονήσει την οικονομία στην Ελλάδα ή να κάνει το χρέος της πιο βιώσιμο. Ωστόσο, προς αυτή την κατεύθυνση επέμειναν ξανά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα