11.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών μέχρι τις 10 Οκτωβρίου προανήγγειλε ο Φίλης

Βέβαιος, πως το αργότερο 10-15 Οκτωβρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων και κατά προτεραιότητα τα σχολεία Ειδικής Εκπαίδευσης θα λειτουργούν είτε σε πλήρη ανάπτυξη είτε με ελάχιστα κενά εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Όπως είπε ο ίδιος, «το υπουργείο δίνει τη μάχη στο θέμα της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το ταχύτερο δυνατόν,

με έναρξη από τις 10 Οκτωβρίου, όλα τα σχολεία να είναι σε πλήρη ανάπτυξη».

Ο κ. Φίλης διευκρίνισε ότι «βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, η οποία θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς μέρες, με 4.000 προσλήψεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ στην πρώτη φάση προσλήφθηκαν 3.700 από το ΕΣΠΑ και τον τακτικό προϋπολογισμό».

«Δίνουμε μάχη με το χρόνο και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, για φέτος ειδικά που για πρώτη φορά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ είναι περιορισμένα, αφού οι περιφέρειες Αττικής, Ν. Αιγαίου και Δυτ. Μακεδονίας εξαιρούνται», επισήμανε ο ίδιος.

Όσον αφορά στον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης δεσμεύτηκε ότι «μέχρι τις 31 Νοεμβρίου θα υπάρξει οριστική απάντηση για το ζήτημα, το οποίο δεν αφορά μόνο στο υπουργείο, αλλά είναι θέμα μιας συνολικής κυβερνητικής απόφασης».

Επισήμανε παράλληλα ότι «ο ΦΠΑ 23% είναι ένα ζήτημα που πλήττει όχι τους εύπορους συμπολίτες μας, αλλά τη λαϊκή οικογένεια, τα φροντιστήρια στις γειτονιές και ένα σύνολο φορέων που συγκροτούν το πλαίσιο της παράλληλης ιδιωτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας».

Ερωτηθείς για το θέμα που προέκυψε με την απεικόνιση στο βιβλίο της Γ´ λυκείου γενικής παιδείας ενός χάρτη, στον οποίο αναφέρεται η ΠΓΔΜ ως Μακεδονία, ο κ. Φίλης είπε ότι δεν θέλει να κάνει δηλώσεις που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν από τον νόμο εκπαιδευτικά όργανα, τα οποία αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα». «Είναι, πάντως σαφές ότι η ΠΓΔΜ ιστορικά δεν συγκροτούσε το χώρο της Μακεδονίας και γεωγραφικά σίγουρα επίσης δεν συγκροτεί τον χώρο της Μακεδονίας από μόνη της», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα