Μάθε Braille: Έλληνες έφτιαξαν το 1ο app εκμάθησης Braille

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας καινοτομεί παγκοσμίως με μια νέα εφαρμογή για Android συσκευές που θα σας αφήσει να μάθετε τον ελληνικό και αγγλικό κώδικα Braille. Το δωρεάν app εκπαιδευτικού περιεχομένου «Μάθε Braille» δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να διδαχθούν, να κάνουν εξάσκηση αλλά και να εξακριβώσουν τις γνώσεις τους στον κώδικα Braille… παίζοντας!

Όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες, σημαντικός παράγοντας για την ποιότητα ζωής των ατόμων

με προβλήματα όρασης είναι η γνώση τού κώδικα Braille. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό τόσο το οικογενειακό τους περιβάλλον, όσο και οι εκπαιδευτές τους, να είναι καλοί γνώστες του συγκεκριμένου κώδικα.

Σκοπός του λογισμικού είναι να τους διευκολύνει να αποκτήσουν, αλλά και να διατηρήσουν, τις γνώσεις τους στον κώδικα Braille.

Πιο συγκεκριμένα, το «Μάθε Braille», μέσω μιας απλής και διασκεδαστικής διαδικασίας, όχι μόνο αφήνει το χρήστη να εξασκηθεί στη γλώσσα – εργαλείο για τα άτομα με οπτική αναπηρία, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, αλλά τον αφήνει να ελέγξει παράλληλα την πρόοδό του μέσα από παιχνίδια, όπως η κρεμάλα.

Η εφαρμογή «Μάθε Braille» δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων πιστοποίησης στη γραφή και ανάγνωση του κώδικα Braille το φθινόπωρο του 2015.

Διατίθεται δωρεάν στο Google Play.

Αποκτήστε την εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.textware.braille

Keywords
Τυχαία Θέματα