Project Shield: Η Tegra 4 Android παιχνιδομηχανή της Nvidia

Η Nvidia έκλεψε αναμφίβολα την παράσταση στο φετινό Consumer Electronics Show που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο Las Vegas. Δεν παρουσίασε απλά το πολύαναμενόμενο και πανίσχυρο Tegra 4 chipset, αλλά το συνόδευσε από την ανακοίνωση μιας φορητής Android παιχνιδομηχανής που το ενσωματώνει. Πρόκειται για ένα πλήρες gamepad που συνοδεύεται από μια multitouch οθόνη αφής 5 ιντσών (1280×720 pixels) και τετραπύρηνο

επεξεργαστή στο εσωτερικό του, με το περίφημο Tegra 4 chipset να δίνει ζωή σε γραφικά απίστευτης ποιότητας.
Αν μάλιστα διαθέτετε ένα PC με GeForce GTX 650 GPU κάρτα γραφικών, τότε μπορείτε να παίξετε όλα τα pc games σας ασύρματα (streaming) στη φορητή παιχνιδομηχανή σας. Προσθέστε σε αυτά την σωρεία Tegra 4 τίτλων που αναμένεται να προστεθούν στην ανεξάντλητη λίστα των Android παιχνιδιών και οι gaming επιλογές που προκύπτουν είναι ανεξάντλητες! Υπάρχει προφανώς η δυνατότητα να συνδέσετε την παιχνιδομηχανή της Nvidia με οποιαδήποτε HD τηλεόραση μέσω HDMI και να απολαύσετε το περιεχόμενό της σε οθόνη μεγαλύτερης διάστασης.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Tegra 4 chipset, εκτός από την… θηριώδη υπολογιστική του ισχύ μπορεί να υπερηφανεύεται και την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η Nvidia υποστηρίζει πως μπορεί να επιτρέψει ακόμα και 24 ώρες συνεχούς παρακολούθησης HD video!
Όλα δείχνουν πως το Tegra 4 chipset θα βάλει για τα καλά το Android στον σκληρό ανταγωνισμό των gaming consoles, μιας και ήδη δυο projects, το Ouya και το GameStick, φιλοδοξούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες: http://shield.nvidia.com

Keywords
Τυχαία Θέματα