LG Electronics: Οικονομικά αποτελέσματα β΄ τριμήνου

Το Q2 ήταν ένα δύσκολο τρίμηνο για το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της LG, το οποίο αντισταθμίστηκε ωστόσο από την καλή πορεία των των οικιακών συσκευών και των συσκευών οικιακής ψυχαγωγίας.

Η LG Electronics, ανακοίνωσε 46% αύξηση των καθαρών κερδών για το δεύτερο τρίμηνο του 2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Παρά τις συνεχιζόμενες συνθήκες ύφεσης, τα λειτουργικά κέρδη της LG για το προηγούμενο τρίμηνο αυξήθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Η υψηλή

απόδοση των συσκευών οικιακής ψυχαγωγίας και των οικιακών συσκευών σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012 συνέβαλε στην αντιστάθμιση της μείωσης των εσόδων της κινητής τηλεφωνίας της LG.

Πιο συγκεκριμένα, η LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία), μετά από ένα θετικό πρώτο τρίμηνο, αντιμετώπισε στο δεύτερο τρίμηνο λειτουργικές ζημίες της τάξης των 57 δισ. KRW (49,48 εκατομμυρίων USD) εξαιτίας κυρίως μεγαλύτερης επένδυσης marketing, για λανσαρίσματα νέων μοντέλων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο τρίμηνο. Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 28,5% σε ετήσια βάση σε 2,32 τρισ. KRW (2,01 δισ. USD) ως αποτέλεσμα των μειώσεων των πωλήσεων των συμβατικών κινητών τηλεφώνων (feature phones) αλλά η διάθεση smartphones ανήλθε σε ποσοστό 44% των πωλήσεων ανά μονάδα, πάνω από 36% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, κεφαλαιοποιώντας τη δύναμη της LG στα LTE κινητά τηλέφωνα. Η εταιρεία σχεδιάζει να εισάγει τα νέα LTE μοντέλα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο σε περιοχές που έχουν αναπτύξει 4G δίκτυο συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής και περιοχών της Ευρώπης και της Ασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα