Ζητάτε αποδείξεις και πληρώστε με κάρτα – Έρχεται μείωση φόρου ως 40%

Πλήρη ανατροπή σε ότι γνωρίζαμε στις συναλλαγές με τους ελεύθερους επαγγελματίες φέρνει το υπουργείο Οικονομικών καθώς υπόσχεται επιστροφή φόρου που θα φτάνει το 40% αν οι πολίτες ζητούν αποδείξεις και πραγματοποιούν τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους πιστωτικές-χρεωστικές κάρτες, αλλά και φοροκάρτα θα έχουν επιστροφή

φόρου που θα ξεπερνά κατά πολύ τον ΦΠΑ (23%). Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών θέλει να δώσει ένα ισχυρό κίνητρο στους πολίτες να ζητούν αποδείξεις αλλά και να καταρίψει το επιχείρημα πολλών ελεύθερων επαγγελματιών που δεν κόβουν αποδείξεις με το πρόσχημα της επιβάρυνσης του καταναλωτή.

Σε πρώτη φάση, το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ για γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και δικηγόρους και υπολογίζεται πως η συνολική πρόσθετη ωφέλεια για τους φορολογουμένους θα κυμανθεί μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια, θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, όπως, για παράδειγμα, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές και άλλοι.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα