Υπουργείο Προστασίας… VIP: Αυξήθηκαν, αντί να μειωθούν, οι αστυνομικοί στο Τμήμα Προστασίας Προσώπων Ειδικών Κατηγοριών

Αν και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, είχε ανακοινώσει πρόσφατα την εξοικονόμηση ανδρών από τις συνοδείες επωνύμων, το 4ο Τμήμα Προστασίας Προσώπων Ειδικών Κατηγοριών έχει αυξήσει τη δύναμη του τους τελευταίους τέσσερις μήνες κατά 300 άτομα και οι άνδρες του τμήματος έφτασαν τους 1.160.

Όπως αποκαλύπτει ο Ελέυθερος Τύπος, το Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας, που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη των VIPs, ξεχειλίζει από αστυνομικούς - συγκεκριμμένα 1 στους 5α αστυνομικούς απασχολείται σε φυλάξεις προσώπων,

αριθμός που θεωρείται ρεκόρ!

Μάλιστα, το VIP Τμήμα έχει 25 αξιωματικούς χωρίς συγκεκριμένες αρμοδιότητες, την ώρα που το νευραλγικό 2ο Τμήμα της υποδιεύθυνσης Δίωξης κατά ζωής, έχει μόλις 23.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για ένστολους που είχαν την οργανική τους θέση στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, πήραν μετάθεση σε μάχιμη υπηρεσία, στην οποία όμως δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους γιατί, ως δια μαγείας, πήραν αμέσως απόσπαση στο 4ο Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας.

Έτσι, στα χαρτιά φαίνεται ότι οι οργανικές θέσεις μειώθηκαν κατά 1000 από τη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, χωρίς όμως κανείς να σημειώνει πως γέμισε με αποσπάσεις το 4ο Τμήμα. Αστυνομικοί αναφέρουν μάλιστα πως αυτό το «καμουφλάζ» ενδεχομένως να είναι και ο λόγος ύπαρξης του τμήματος, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να ενσωματωθεί στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων.

Στελέχη του υπουργείου απαντούν ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι σε πλήρη γνώση του υπουργού, ο οποίος έχει δώσει εντολή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να επανεξετάσει το θέμα.

The post Υπουργείο Προστασίας… VIP: Αυξήθηκαν, αντί να μειωθούν, οι αστυνομικοί στο Τμήμα Προστασίας Προσώπων Ειδικών Κατηγοριών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα