Υπουργείο Οικονομικών για FAZ: Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν την διαπραγμάτευση και την Ευρώπη

«Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν την διαπραγμάτευση και την Ευρώπη», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας FAZ, σύμφωνα με το οποίο οι χώρες της ευρωζώνης δεν βλέπουν πρόοδο από την ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Κύκλοι του υπουργείου, αναφερόμενοι στο δημοσίευμα, επισημαίνουν ότι, εάν υπήρχε η δυνατότητα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του τελευταίου EuroWorking

Group, οι αναγνώστες της εφημερίδας θα καταλάβαιναν ότι το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Εάν και όταν οι αναγνώστες της FAS διαβάσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Euroworking Group, η εφημερίδα θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου της. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση και την Ευρώπη» αναφέρεται σε σχετική, λιτή ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με την FAZ, δεν υπάρχει καμία πρόοδος καθώς η Αθήνα αρνείται τις μεταρρυθμίσεις. [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Μαρσέλ Φράτσερ, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί οικονομική στήριξη για τα επόμενα τρία χρόνια, περί τα 30 με 40 δισ. ευρώ, ενώ ένα τρίτο πρόγραμμα θα συνοδεύεται απαραιτήτως με νέες μεταρρυθμίσεις και μέτρα.

The post Υπουργείο Οικονομικών για FAZ: Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν την διαπραγμάτευση και την Ευρώπη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα