Υπό εισαγγελική έρευνα το Ερρίκος Ντυνάν – Ύποπτη η οικονομική διαχείριση του νοσοκομείου

10:16 2/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε έρευνα του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν όσον αφορά την οικονομική διαχείριση του νοσοκομείου, πρόκειται να προβεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά μάλιστα από την δημοσιοποίηση των εκθέσεων.

Η έκθεση που ήρθε στο φώς της δημοσιότητας, είχε την εξής αντίφαση, ενώ εμφανίζονταν αύξηση των δωρεάν νοσηλειών, είχε παράλληλα μείωση των εσόδων του. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας η οποία και διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης θεώρησε ύποπτο το γεγονός ότι στην έκθεση του νοσοκομείου τα έσοδα μειώνονται ενώ παράλληλα έχει υπάρξει τετραπλασιασμός των ασθενών που έχουν προσέλθει στο

νοσοκομείο.

Στο δημοσίευμα μάλιστα της Καθημερινής αναφέρεται ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά από το σύνολο των οικονομικών εκθέσεων αλλά και της εσωτερικής αλληλογραφίας όσον αφορά την διαχείριση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» που εντάσσεται στο Ίδρυμα Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός που οφείλει μεταξύ άλλων να περιθάλπει απόρους.

Αναφέρεται δε χαρακτηριστικά ότι στην έκθεση για τη «Διερεύνηση των όρων αποδοτικότητας του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν», που συντάχθηκε τον Μάιο του 2010 «επισημαίνονται τουλάχιστον «περίεργα ευρήματα»: Παρατηρείται σειρά ειδικών συμβάσεων με Ταμεία που σχετίζονται με δικαστικούς, υπαλλήλους διοικητικών δικαστηρίων, απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας και άλλες ομάδες, που νοσηλεύονται «με έκπτωση».

Παράλληλα «εκπτώσεις» προβλέπονται και για ΕΔΟΕΑΠ (ταμείο δημοσιογράφων) όπου έχει καθοριστεί μάλιστα και ειδικός τιμοκατάλογος καθώς και για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών αλλά και Σώμα Ορκωτών Λογιστών όπου και προβλέπεται έκπτωση 25% στο «ειδικό τιμολόγιο».

Ο αριθμός των «δωρεάν νοσηλευθέντων» εκτοξεύθηκε μάλιστα από 2,1% του συνόλου το 2005 σε 11% (2.300 περιστατικά, δηλαδή) το 2009. Το κόστος αυτό αντιστοιχεί στο 55,3% της συσσωρευμένης ζημίας, δηλαδή περί τα 33,6 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με την ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton, το κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν είχε εμφανίσει αρνητικό κεφάλαιο κίνησης 71,7 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2010 και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ένα χρόνο αργότερα, όπου είχαν αυξηθεί στα 143 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 21 εκατομμυρίων ευρώ στο τέλος του 2001 με την είσοδο της χώρας στο ευρώ.

Η έρευνα έχει στόχο να εξακριβώσει την βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπίσει αν προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Φωτογραφία: Eurokinnisi

Keywords
Τυχαία Θέματα