Ξυλοκόπησαν τον Κασπάροφ για τις Pussy Riot

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι δάγκωσε έναν αστυνομικό κατά τη σύλληψή του και κινδυνεύει με πενταετή κάθειρξη σε στρατόπεδο εργασίας!

«Με κλότσησαν στα γεννητικά όργανα, με πέταξαν σε ένα βαν και με έδειραν πολλοί αστυνομικοί. Συμπεριφέρονταν σαν ζώα και τώρα με κατηγορούν ότι τους χτύπησα εγώ. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει να δαγκώσεις κάποιον ενώ σε δέρνουν; Θα είχα αίματα στο πρόσωπο ή στα ρούχα μου. Όλα αυτά είναι πέρα από τα όρια της λογικής»,

ξεσπά ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του, την Παρασκευή στη Μόσχα κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρ του πανκ φεμινιστικού συγκροτήματος Pussy Riot.

Τρία κορίτσια βασικά μέλη του συγκροτήματος είχαν καταδικαστεί την ίδια μέρα σε φυλάκιση δύο ετών επειδή τραγούδησαν σε καθεδρικό ναό μια “πανκ προσευχή” κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θυμάμαι ένα πολύ δυνατό χτύπημα ανάμεσα στα πόδια. Θυμάμαι να με σέρνουν στο λεωφορείο, να με χτυπούνε και να προσπαθούν να σπάσουν το πόδι μου. Πήραν το δεξί μου πόδι και το σήκωσαν ως την οροφή του βαν. Έχω ακόμα πολύ έντονους πόνους στη μέση. Μας είχαν πει κάποτε ότι ο Πούτιν είναι δικτάτορας που πολλά χρόνια τώρα δεν νοιάζεται για τον νόμο. Σήμερα μου το απέδειξε», δηλώνει ο Κασπάροφ στην Daily Beast και ετοιμάζεται να απολογηθεί στην αστυνομία, η οποία τον κατηγορεί πως την περασμένη Παρασκευή δάγκωσε έναν αστυνομικό, αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση ως πέντε ετών σε στρατόπεδο εργασίας.

«Πρέπει να με ανακρίνουν για την υποτιθέμενη επίθεση σ’ έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα αρχίσει ποινική έρευνα σε βάρος μου. Αυτές οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και σε οποιαδήποτε ελεύθερη χώρα που διαθέτει ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα απορρίπτονταν αμέσως», αναφέρει ο Κασπάροφ σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπό του, τον Kasparov.ru.

Βάσει της ρωσικής νομοθεσίας, η επίθεση σε αστυνομικό τιμωρείται με ποινές από πρόστιμο 200.000 ρουβλιών (περίπου 5.000 ευρώ) μέχρι φυλάκιση πέντε ετών σε στρατόπεδο εργασίας.

«Στα πολυάριθμα βίντεο που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ μπορεί κανείς να δει ότι αστυνομικοί με συνέλαβαν τη στιγμή που μιλούσα σε δημοσιογράφους και πως στη συνέχεια με χτύπησαν», δήλωσε ο Κασπάροφ και διευκρίνισε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για παράνομη σύλληψη και κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα