Ξέσπασε σε λυγμούς ο Μπρέιβικ – Ζήτησε μετανιωμένος συγγνώμη

Ο μακελάρης της Νορβηγίας αγκάλιασε την μητέρα του και της είπε «συγγνώμη που σου κατέστρεψα τη ζωή», λίγο πριν αυτή χάσει τη μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με την βιογραφία που φέρει τίτλο «Η μητέρα» και κυκλοφόρησε εχθές στη Νορβηγία, την οποία έγραψε η Γουέντς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο Μάρτι Κρίστενσεν, η μητέρα του μακελάρη δεν είχε ιδέα για τα αιματηρά σχέδια του γιου της.

Η Γουέντς εκμυστηρεύτηκε στη δημοσιογράφο ότι ήταν «η πιο θλιμμένη μητέρα» που παράλληλα αγαπούσε και μισούσε το

γιο της. Μάλιστα, λίγες μέρες μετά την τραγωδία, η μητέρα είπε στον Αλεξάντερ ότι τον μισεί, ωστόσο αργότερα ένιωθε ενοχές για τα λόγια που ξεστόμισε. Όσον αφορά το τι πιστεύει ο πατέρας του, ο ίδιος δήλωσε ότι θα προτιμούσε ο γιος του να μην είχε γεννηθεί.

Επίσης η Γουέντς εξομολογήθηκε ότι την ημέρα της επίθεσης, εκείνη δεν γνώριζε τίποτα και τον περίμενε στο σπίτι με το δείπνο σερβιρισμένο στο τραπέζι. Λίγες ώρες αργότερα, μόλις έμαθε τι συνέβη στο νησί Ουτόγια, αναρωτιόταν ποιος αρρωστημένος εγκέφαλος το έκανε αυτό και όταν η αστυνομία την επισκέφτηκε το βράδυ και της είπε για τον γιο της, εκείνη ξέσπασε σε λυγμούς μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που έκανε ο Αλεξάντερ.

Λίγες μέρες πριν πεθάνει, η Γουέντς επισκέφτηκε τον γιο της στη φυλακή και εξομολογήθηκε ότι μόλις την είδε, πέρασε τα δεμένα με χειροπέδες χέρια του γύρω από το λαιμό της και της ψιθύρισε «συγγνώμη που σου κατέστρεψα τη ζωή». Πάντως, δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία στα θύματα της επίθεσης του καθώς μέχρι και σήμερα θεωρεί ότι έπραξε σωστά.

Η δημοσιογράφος που έγραψε το βιβλίο εξηγεί ότι μία μάνα δεν μπορεί να σταματήσει να αγαπάει το παιδί της «είναι στη φύση της» και συμπλήρωσε ότι αρχική επιθυμία της Γουέντς ήταν να μην εκδοθεί η βιογραφία κάτι που τελικά δεν έγινε.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Κρίστενσεν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι ξεκάθαρο το τι οδήγησε τον Μπρέιβικ στο να γίνει δολοφόνος εξηγώντας ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποί μπορεί να έπαιξαν κάποιο ρόλο, από το οικογενειακό υπόβαθρο μέχρι τις πολιτικές και κοινωνικές επιρροές.

Τέλος, ένα χρόνο μετά το μακελειό, η μητέρα του Μπρέιβικ είχε αποφασίσει να απευθυνθεί στους πολίτες του Όσλου αν και τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Είχε γράψει και το τι ήθελε να τους πει: « Αγαπητοί συμπολίτες, αυτός που προκάλεσε αυτή τη τραγωδία με συγκλόνισε. Αν βγω έξω, μπορεί κάποιος να με πυροβολήσει. Είμαι η πιο θλιμμένη μητέρα στον κόσμο. Έκλαψα πολύ. Σε συνδυασμό με την θλίψη που χάνω ένα γιο, έρχεται το βάρος των ενοχών. Θα ήταν πιο εύκολο να αντέξω αν είχα πεθάνει. Η τιμωρία του είναι και δική μου τιμωρία».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα