Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Σαμαρά: Πλήρης εξευτελισμός και απαξίωση του κοινοβουλίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για «πλήρη εξευτελισμό, απαξίωση του κοινοβουλίου και των θεσμών», όπως επίσης και για την άρνηση του πρωθυπουργού να απαντά στη Βουλή.

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση παραθέτει και στατιστικά στοιχεία για όλους τους πρωθυπουργούς, τα οποία δείχνουν τον χρόνο που έχουν αφιερώσει για να απαντήσουν σε

ερωτήσεις και όπως προκύπτει, ο κ. Σαμαράς είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που δεν έχει απαντήσει σε καμία ερώτηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός έχει το απόλυτα αρνητικό ρεκόρ: «το μηδέν του κοινοβουλευτισμού».

Επίσης επισημαίνει ότι ο θεσμός της επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1990. Καταργήθηκε το 1993 και επανήλθε το 1996. Ο Κώστας Σημίτης προσήλθε 49 φορές να απαντήσει την πρώτη τετραετία που ήταν πρωθυπουργός. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας προσήλθε 22 φορές. Ο Κώστας Καραμανλής προσήλθε δύο φορές να απαντήσει την πρώτη τετραετία και 19 φορές τη δεύτερη περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. O Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε 17 φορές την εποχή που ήταν πρωθυπουργός. Ο κ. Παπαδήμος, πρωθυπουργός για μόλις τρεις μήνες, προσήλθε τρεις φορές να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι εκτός από τον πρωθυπουργό, δεν προσέρχονται να απαντήσουν στο κοινοβούλιο όσοι μπορούν αντ' αυτού ενώ στις 13 επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν συζητηθεί μόνο οι πέντε. Παράλληλα, τονίζει ότι την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθούν όλοι οι υπουργοί.

«Αυτή είναι η δημοκρατία του μνημονίου, αυτή είναι η δημοκρατία του κ. Σαμαρά. Ο πλήρης εξευτελισμός, η απαξίωση του κοινοβουλίου και των θεσμών. Είναι τέτοιος ο πανικός και ο φόβος τους, που δεν μπορούν ούτε να σταθούν μπροστά στον δημόσιο διάλογο και την αντιπαράθεση. Προτιμούν να κρύβονται και να φυγομαχούν» καταλήγει στο σημείωμα της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα