«Ξεμπούκωσε» ο Παναθηναϊκός και «καθάρισε» με τεσσάρα τον Ηρακλή

Άνετη επικράτηση για τον Παναθηναϊκού που διέλυσε τον κατώτερο Ηρακλή με 4-0 και επέστρεψε στις νίκες με στόχο ένα μικρό νικηφόρο σερί μέχρι την έναρξη των πλέι οφ. Καθιερώνεται και... αρέσει το Λέτο-Μπεργκ στην 11άδα!

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο 4-4-2 στην ευθεία που επέλεξε λοιπόν, ο Στιλ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ο Νάνο στη θέση του τιμωρημένου Πράνιτς στα αριστερά, ο Μέστο στα δεξιά και οι Μολέντο, Κουτρουμπής στα στόπερ. Στον άξονα, ο Ζέκα μαζί με τον Λουντ, με τον Εβαντζελίστα στα δεξιά και τον Βιγιαφάνιες στα αριστερά. Στην επίθεση ήταν ο Μπεργκ με τον Λέτο.

Αντίθετα, ο Νίκος Παπαδόπουλος παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Στο τέρμα βρέθηκε ο Χουάντερσον, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Ζιαμπάρης και Σαραμαντάς. Στη μεσαία γραμμή αμυντικοί μέσοι ήταν ο Ιντζόγλου με τον Κυριακίδη, ενώ σε ρόλο επιτελικού μέσου ήταν ο Λεοζίνιο, με τους Μοντέιρο, Τσιλιανίδη δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Μοναδικός προωθημένος για ακόμα ένα ματς ο Βέλλιος.

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι», ευτύχησαν μόλις στο 8' να κερδίσουν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιλιανίδη στον Εβαντζελίστα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεργκ, ο Χουάντερσον απέκρουσε, αλλά ο Σουηδός πήρε το... ριμπάουντ και στο 9' άνοιξε το σκορ.

Η πίεση του «τριφυλλιού» συνεχιζόταν, με τον Ηρακλή να μην μπορεί να περάσει την σέντρα. Μοναδική εξαίρεση μία φάση πριν το πέναλτι όπου ο Βέλλιος ζήτησε πέναλτι, αλλά το ριπλέι δικαιώνει τον Γιάχο. Κάπως έτσι φτάσαμε στην φάση του 27ου λεπτού. Ο Εβαντζελίστα, που έκανε ακόμα ένα καλό παιχνίδι με την φανέλα του Παναθηναϊκού, σέντραρε από τα δεξιά και ο Μολέδο με κεφαλιά έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τους «πράσινους».

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ηρακλή ήταν στο 36'. Την μοναδική φορά που ο «Γηραιός» πέρασε με αξιώσεις την σέντρα, ο Μοντέιρο με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη ο «Γηραιός» βγήκε πιο επιθετικός. Δεν είχε να χάσει τίποτα, ήταν ήδη πίσω στο σκορ με δύο τέρματα και έτσι... βοήθησε το παιχνίδι να αποκτήσει ρυθμό στο δεύτερο 45λεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου μέρους, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Στο 49', αν και ο Στιλ απέκρουσε το πλασέ του Βέλλιου, ο επόπτης είχε δώσει οφσάιντ, ενώ στο 50' ο Σαραμαντάς έκανε το γύρισμα, όμως ο Μέστο τελευταία στιγμή απομάκρυνε σε κόρνερ.

Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός άρχισε να επιβάλει και πάλι τον ρυθμό του. Στο 55' ο Βιγιαφάνιες έψαξε τον Μπεργκ, ο Χουάντερσον μπλόκαρε, ενώ ένα λεπτό αργότερα βγήκε και πάλι ωραία συνεργασία του Αργεντινού με τον Σουηδό ο οποίος έκανε το σουτ, με τον Βραζιλιάνο να απομακρύνει σε κόρνερ.

Από το 60' και μετά ο Ηρακλής άρχισε να ψάχνει την κόντρα, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να θέλει να... τελειώσει οριστικά το ματς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρήκε έδαφος, όμως δεν απειλούσε τον Στιλ.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε... Μπεργκ! Ο Σουηδός αφού αστόχησε στο 55', δεν έκανε το ίδιο και στο 68'. Μετά από μπαλιά του Λουντ, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Καρασαλίδη και με δυνατό σουτ έκανε το 3-0, ολοκληρώνοντας ιδανικά μια υπέροχη φάση.

Ο Μπεργκ έφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά και ο Μολέντο δεν σταμάτησε στο πρώτο τέρμα του με τα «πράσινα». Στο 72', ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ και ο Βραζιλιάνος με κεφαλιά και πάλι από το δεύτερο δοκάρι διαμόρφωσε το 4-0.

Ασταμάτητοι έμοιαζαν οι «πράσινοι» στο τελευταίο τέταρτο, με αποτέλεσμα να φτάσουν κοντά και στο 5-0, αλλά ο Χουάντερσον είπε «όχι» στο σουτ του Βιγιφάνιες στο 76'. Παρένθεση στον επιθετικό... μονόλογο του Παναθηναϊκού στο τελευταίο τέταρτο ήταν το φάουλ του Βέλλιου που πέρασε εκατοστά έξω στο 79'.

Τελευταίες καλές στιγμές για τον Παναθηναϊκό στο 82' και στο 83'. Λέτο και Ζέκα συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με το σουτ του πρώτου να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Αμπέντ έπιασε μονοκόμματο σουτ η μπάλα πέρασε από τον Χουάντερσον, αλλά ο Μολέντο από κοντά δεν μπόρεσε να σημειώσει χατ τρικ. Στις καθυστερήσεις ήρθε και ένα σουτ του Μπουμάλ που επέστρεψε στα γήπεδα μετά τις 31/1 να φύγει άουτ και κάπως έτσι να πέσει το... φινάλε στην άνετη νίκη του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Λέτο, Μπεργκ (74' Μαμούτε), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες (81' Μπουμάλ), Νάνο, Μέστο, Μολέδο, Εβαντζελίστα (65' Αμπέντ)

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (81' Ζαμπάζης), Καρασαλίδης, Τσιλιανίδης (46' Μπουλούτ), Ιντζόγλου (71' Στάμου), Κυριακίδης, Μοντέιρο, Ζιαμπάρης, Βέλλιος, Λεοζίνιο

Πηγή: gazzetta.gr

The post «Ξεμπούκωσε» ο Παναθηναϊκός και «καθάρισε» με τεσσάρα τον Ηρακλή appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα