Basket League: Μέγα είσαι Λαύριο στην Πυλαία, αυτοκτονία ΑΕΚ, προέλαση Άρη, θρίλερ για Α2

Γεμάτη εκπλήξεις ήταν η σημερινή 23η αγωνιστική της Basket League, με τη μεγαλύτερη να γίνεται στην Πυλαία, όπου το Λαύριο νίκησε τον ΠΑΟΚ με 75-69 και έβαλε υποθήκη για την παραμονή του στην κατηγορία. Η ΑΕΚ ηττήθηκε στο Ρέθυμνο, ενώ ο Άρης πέρασε από την Πάτρα και κλείδωσε

την 3η θέση, θρίλερ για τη μία θέση που οδηγεί στην Α2 μετά τη νίκη του Αρκαδικού επί των Τρικάλων.

ΠΑΟΚ-Λαύριο 69-75

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί των 2 αγωνιστικών και να πιέσει ακόμη περισσότερο για την πέμπτη θέση, αλλά το κίνητρο του Λαυρίου για την ανανέωση της παρθενικής συμμετοχής στη Α1 αποδείχθηκε μεγαλύτερο.

Το τελικό 69-75 στην PAOK Sports Arena έριξε τον μεν στο 10-13 κι ανέβασε το δε στο 8-15, διατηρώντας στις 2 νίκες τη διαφορά απ' τον προτελευταίο Αρκαδικό (6-17), του οποίου υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία (+3), όπως και της τελευταίας Καβάλας (5-18 & +34), με 3 αγωνιστικές ν' απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Ρέθυμνο-ΑΕΚ 70-69

Το τρίποντο του Ντάριους Κάρτερ έβαλε για δεύτερη φορά μπροστά το Ρέθυμνο (70-69 στο 39'), o Γιάννης Καλαμπόκης πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση της ΑΕΚ και η... τύχη δεν του χαμογέλασε! Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου πανηγύρισε μεγάλη νίκη κι ανέβηκε στο 10-13!

Η ΑΕΚ από την πλευρά της μετά τις ήττες στην έδρα του Άρη κι αυτή απέναντι στον Ολυμπιακό μπροστά στους φιλάθλους της μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες και είδε την τρίτη θέση ουσιαστικά να χάνεται!

Απόλλων Πατρών-Άρης 65-73

Ο Άρης είχε σε όλη την αναμέτρηση στην Πάτρα το προβάδισμα και νίκησε τον Απόλλωνα με 65-73. Με αυτή τη νίκη και ταυτόχρονα την ήττα της ΑΕΚ στο Ρέθυμνο, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη χρειάζεται μόλις μία νίκη στα τρία ματς που μένουν για να «κλειδώσει» την τρίτη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Κολοσσός-Καβάλα 98-79

Ο Κολοσσός εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση με την Καβάλα και ιδιαίτερα εύστοχος αφού τελείωσε την αναμέτρηση με 16/25 τρίποντα! Οι Ροδίτες πλέον βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα σε αντίθεση με την Καβάλα η οποία χρειάζεται ένα θαύμα για να μείνει στην Α1.

Αρκαδικός-Τρίκαλα 79-66

Οι γηπεδούχοι πήραν την πρώτη τους νίκη μετά από δυο σερί ήττες και συνολικά 6η στο φετινό πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με την ήττα της Καβάλας από τον Κολοσσό την προσπέρασαν και βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Τα Τρίκαλα αντίθετα γνώρισαν την 3η συνεχόμενη ήττα τους και συνολικά 16η στο πρωτάθλημα και... έχασαν τη θέση τους στην κατάταξη από το Λαύριο που πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Πηγή: gazzetta.gr

The post Basket League: Μέγα είσαι Λαύριο στην Πυλαία, αυτοκτονία ΑΕΚ, προέλαση Άρη, θρίλερ για Α2 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα