«Βράζει» η αντιπολίτευση για τη φωτογραφική τροπολογία υπέρ του Φωτόπουλου

11:28 8/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Δεύτερη θητεία θα μπορεί να έχει ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ ο γνωστός συνδικαλιστής Νίκος Φωτόπουλος, μετά την ψήφιση χαριστικής φωτογραφικής ρύθμισης που πέρασε η κυβέρνηση εν κρυπτώ σε νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας με τη Νέα Ζηλανδία.

Η τροπολογία που υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη, Γιώργο Καραναστάση και Ηλία Παπαηλιού

και έγινε δεκτή από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, επιτρέπει στον κ.Φωτόπουλο να έχει και δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, καθώς θα μπορεί να επανεκλεγεί στο αξίωμα.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η παλαιότερη ρύθμιση εισήγαγε ένα μεροληπτικό περιορισμό στην ελεύθερη εκ μέρους των εργαζομένων εκλογή των αντιπροσώπων τους, που δεν είναι σύμφωνος με την αρχή της αναλογικότητας, καθώς η ρύθμιση προέβλεπε μόνο μια θητεία.

Ο κ. Φωτόπουλος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ είναι συνδικαλιστής από το 1998 (πρόεδρος της ΕΤΕ ΔΕΗ), το διάστημα 2007 – 2013 ήταν πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ενώ εξελέγη στο ΔΣ της ΔΕΗ τον Απρίλιο του 2013. Η θητεία του λήγει στις 27 Μαΐου του 2016, δηλαδή η τροπολογία κατατέθηκε ακριβώς ώστε ο ίδιος να μπορεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έγινε ιδιαίτερα γνωστός καθώς είχε πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από αγωνιστικά χάπενινγκ όπως η κατάληψη του κέντρου εκδόσεων λογαριασμών, ο αποκλεισμός του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Π. Αθανασόπουλου στο γραφείο του. Επίσης είχε βρεθεί στο επίκεντρο της γνωστής υπόθεσης ΓΕΝΟΠ tours που αποκάλυψε ο πρώην γενικός επιθεωρητής δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος και απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Μάρτιο του 2015 εξάλλου είχε προκαλέσει σάλο μια ανακοίνωση του – απάντηση στις αντιδράσεις για την καταβολή τροφείου στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, η οποία κατέληγε με το αμίμητο: «Για τις ενοχλήσεις σας, ξύδι, που λέει και ο λαός μας».

Βρούτσης: «Κάνατε τη Βουλή πλυντήριο ανομίας»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με αφορμή τις άσχετες τροπολογίες ο Γιάννης Βρούτσης της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «Βουλή-πλυντήριο της ανομίας».

«Ζούμε απίστευτες στιγμές και μέσα στο κοινοβούλιο. Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει πως η διαφάνεια στη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού αποτελεί το νούμερο «ένα» στην ιεραρχία και τις προτεραιότητες που θέτει. Πώς μετέτρεψε η Κυβέρνηση το Κοινοβούλιο; Σε πλυντήριο ανομίας; Πριν από λίγο καιρό στο «όνομα» της μεταναστευτικής πολιτικής ζητήσατε εξουσιοδότηση από το Κοινοβούλιο για να κάνετε απ’ ευθείας αναθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αμυράς: «Τροπολογίες Νέας Ζηλανδίας»

«Ξέραμε το αρνάκι Νέας Ζηλανδίας, τώρα έχουμε τις τροπολογίες Νέας Ζηλανδίας». Ο βουλευτής του ποταμιού Γιώργος Αμυράς τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα περιορισμού του συνδικαλιστικού δικαιώματος εκπροσώπησης των εργαζομένων και πρότεινε στον υπουργό να υιοθετήσει την αντίστοιχη ρύθμιση του ν.4342/2015 για την ΕΡΤ (αρ. 7 παρ. 6 εδ. γ) με την οποία «η ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνδικαλιστικά σωματεία και ενώσεις των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε….», πρόταση που δεν έγινε ωστόσο δεκτή.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε η ρύθμιση αντιμετωπίζει στρεβλώσεις παλαιότεροι νόμου. Το ίδιο εξήγησε και ο κ. Σπίρτζης λέγοντας πως ο περιορισμός της μιας θητείας υιοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και αφορά αποκλείστηκα την ΔΕΗ και τον κ Φωτόπουλο προσθέτοντας πως η νέα διάταξη καθιερώνει και για την ΔΕΗ ότι ισχύει στα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα.

The post «Βράζει» η αντιπολίτευση για τη φωτογραφική τροπολογία υπέρ του Φωτόπουλου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα