Όλα στο Άνφιλντ – Πρώτο βήμα για Σεβίλλη, Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ [βίντεο]

09:18 8/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε, η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη και μετά το 1-1 όλα έμειναν ανοικτά για τη ρεβάνς στο Anfield. Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «4» του Europa League έχουν Σεβίλλη, Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ

Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ 1-1

Ισόπαλο τελείωσε το μεγαλύτερο παιχνίδι στο Europa League, με τον Γίργκεν Κλοπ να επιστρέφει

στο Ντόρτμουντ και να παίρνει 1-1 από την πρώην ομάδα του. Σε ένα ματς με πολλή τακτική, οι δύο ομάδες ήταν προσεκτικές και παρότι στο μεγαλύτερο κομμάτι η Μπορούσια ήταν πιο επιθετική, οι Reds στάθηκαν εξαιρετικά και πλέον ο επαναληπτικός στο Anfield είναι ανοικτός σε όλα.

Ο Μορένο είχε το πρώτο σουτ για τους Αγγλους, με την BvB να απειλεί για πρώτη φορά με το φάουλ του Ομπαμεγιάνγκ που κόντραρε και πέρασε έξω. Ο Μχιταριάν στη συνέχεια έβγαλε στον Γκαμπονέζο επιθετικό που δεν έκανε καλό τελείωμα και ήταν η Λίβερπουλ που πήρε το προβάδισμα στο 35’ όταν ο Χέντερσον έκανε την κεφαλιά, ο Οριζί βγήκε μόνος του και έστειλε την μπάλα στη γωνία (0-1). Κλάιν και Μίλνερ είχαν καλές στιγμές, πριν ο Μινιολέ σταματήσει εύκολα την προσπάθεια του Ντουρμ και μετά του Ρόις. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Μορένο έβγαλε τον Οριζί τετ-α-τετ με τον Βάιντενφελερ, με τον Γερμανό keeper όμως να βγαίνει νικητής από τη μονομαχία.

Η Λίβερπουλ πλήρωσε τη χαμένη ευκαιρία στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αφού στο 48’ ο Χούμελς σκόραρε με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μχιταριάν (1-1). Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλές στιγμές με τον Οριζί που σούταρε άουτ και τον Κουτίνιο του οποίου το σουτ απέκρουσε ο Βάιντενφελερ και συνέχισαν, με τους Κλάιν και Κουτίνιο να δοκιμάζουν ξανά τον Γερμανό τερματοφύλακα, που ήταν σταθερός. Σαχίν και Ρόις τελείωσαν τις τελευταίες δύο καλές στιγμές της Ντόρτμουντ στην επανάληψη χωρίς αποτέλεσμα.

Μπράγκα - Σαχτάρ 1-2

Μια ανάσα από τα ημιτελικά του Europa League η Σαχτάρ, η οποία επικράτησε 2-1 στην Πορτογαλία της Μπράγκα!

Το έκανε το 2011, το έκανε και πέντε χρόνια αργότερα! Η Σαχτάρ επικράτησε 2-1 στην Πορτογαλία της Μπράγκα και βρίσκεται με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Europa League! Οι Ουκρανοί επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, χτύπησαν σε κομβικά σημεία και πήραν το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Το γκολ του Εντουάρντο στο 89' απλά κράτησε τη Μπράγκα στο παιχνίδι, η οποία και υπέστη την πρώτη φετινή της εντός έδρας ήττα στη διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί και στο δεκάλεπτο 20΄ -30' έβαλαν δύσκολα στη Σαχτάρ, ωστόσο ο Πιατόβ είχε σωστές τοποθετήσεις σε προσπάθειες των Σίλβα, Στοϊλίκοβιτς! Στο 41' η Μπράγκα είχε ακόμα μια καλή προσπάθεια, αλλά ο Φερέιρα από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει!

Η Σαχτάρ έστειλε μήνυμα στο 44' με τη χαμένη ευκαιρία του Τάισον και στο 45' ο Ρακίτσκι με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0! Η Μπράγκα ρίσκαρε με το καλημέρα της επανάληψης, οι Ουκρανοί βρήκαν χώρους και στο 48' είχαν μια μεγάλη φάση, με τον Μαλίσεβ να μη μπορεί να νικήσει τον Ματέους. Οι γηπεδούχοι απάντησαν και στο 51' βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ, αλλά το σουτ του Σίλβα βρήκε το δοκάρι!

Η Μπράγκα πίεζε για την ισοφάριση, αλλά στο 75' ήρθε το δεύτερο χτύπημα! Από διώξιμο του Πιατόβ, ασίστ του Μάρλος, ο Φακούντο Φερέιρα με εξαιρετικό τελείωμα πέτυχε το 2-0! Η Μπράγκα πίεσε για το γκολ, ο Γουίλσον Εντουάρντο έχασε δυο ευκαιρίες, αλλά στην τρίτη (89') κατάφερε να μειώσει σε 2-1!

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη 1-2

Η Σεβίλλη έκανε την ανατροπή και έφυγε με νίκη 2-1 από το Μπιλμπάο στον ισπανικό «εμφύλιο», κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης.

Η κάτοχος του Europa League έβαλε πλώρη για τα ημιτελικά, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 της Μπιλμπάο στον ισπανικό «εμφύλιο» με μεγάλη ανατροπή και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο ξεκίνημα και απείλησαν πρώτοι με τον Ινιάκι, με τον 21χρονο να είναι στις περισσότερες επιθετικές ενέργειες της ομάδας του. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε με το σουτ του Μπανέγα, που πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Ινιάνι είδε τον Σόρια να βγάζει με τα πόδια. Το ματς ήταν ανοιχτό, με τους Βάσκους να έχουν την υπεροχή και τους Βιτόλο και Αντούριθ να φτάνουν κοντά στο γκολ, όμως το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Σέντρα του Μουνιαΐν από δεξιά, κεφαλιά του Αντούριθ και 1-0! Η απόκρουση του Σόρια λίγο αργότερα στην κεφαλιά του Ετσέιτα κράτησε τη Σεβίλλη στο ματς, που έφτασε ανέλπιστα στην ισοφάριση στο 56’. Ο Μουνιαΐν προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Ερερίν, όμως η κεφαλιά του ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα ο Μπανέγα να κλέψει και να δώσει την ασίστ στον Κολοτζιέτσακ, που πλάσαρε άψογα για το 1-1!

Τα χειρότερα για την Μπιλμπάο ήρθαν στο 83’, όταν μετά από ωραία ασίστ του Γκαμέιρο, ο Βιτόλο βγήκε στην πλάτη της άμυνας στο όριο του οφσάιντ και ακούμπησε όσο χρειαζόταν την μπάλα, για να προλάβει τον Ερερίν και να κάνει το 1-2! Οι παίκτες του Βαλβέρδε πίεσαν στο τέλος, όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Βιγιαρεάλ - Σπάρτα Πράγας 2-1

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «4» του Europa League έχει η Βιγιαρεάλ μετα το 2-1 επί της Σπάρτα Πράγας.

Από το ξεκίνημα του φετινού Europa League η Βιγιαρεάλ μετρούσε μόνο νίκες εντός έδρας και πρόσθεσε ακόμη μία στον πρώτο προημιτελικό. Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα ματς είναι ότι δέχθηκε γκολ, πράγμα που σημαίνει ότι η Σπάρτα είναι ζωντανή στην υπόθεση-πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όσο καλύτερα γινόταν για τους Ισπανούς αφού στο 3' ο Μπακάμπου πρόλαβε να βάλει την κόντρα στην -αστεία όπως αποδείχθηκε- προσπάθεια του τερματοφύλακα Μπίτσικ να διώξει και έκανε το 1-0! Το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε την υπεροχή, είχε και τις μεγάλες ευκαιρίες με τους Σολδάδο και Μπακάμπου (τετ α τετ) για το δεύτερο γκολ αλλά δεν τις αξιοποίησε και στο 45'+3' ο Μπράμπετς με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 1-1.

Οι Τσέχοι έβαλαν το γκολ που ήθελαν και έπαιξαν στο δεύτερο μέρος για να κρατήσουν το αποτέλεσμα αλλά στο 63' ο Μπακάμπου με πλασέ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-1 και στη συνέχεια είχε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει χατ-τρικ και να δώσει σαφές προβάδισμα στη Βιγιαρεάλ.

πηγή: gazzetta.gr

The post Όλα στο Άνφιλντ – Πρώτο βήμα για Σεβίλλη, Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα