Βγήκε πόρισμα χωρίς να με ρωτήσουν – Οι πρώτες δηλώσεις Φιλιππίδη μετά την σύλληψη

Ακυρώσεις ταξιδιών και ραντεβού έκανε ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, σύμφωνα με τα λεγόμενά του προκειμένου να επισπεύσει το ταξίδι του στην Ελλάδα για να απολογηθεί στην Δικαιοσύνη.

Το ένταλμά του ωστόσο έγινε διεθνές και έτσι ο επιχειρηματίας συνελήφθη

στην Κωνσταντινούπολη, όπου και κρατείται και αναμένεται να μεταχθεί στην χώρα μας. Ο Άγγελος Φιλιππίδης αμέσως μετά την σύλληψή του είπε πως: «Μέσω του δικηγόρου μου, είχα ενημερώσει τις αρχές ότι θα έρθω την άλλη εβδομάδα, άλλωστε είχε κλείσει και αντίστοιχο εισιτήριο. Για κάποιο λόγο αποφασίσθηκε η σύλληψη μου, ενώ βρισκόμουν στην Κωνσταντινούπολη, άρα θα έρθω λογικά την Κυριακή».

Παράλληλα όπως δημοσιεύει το enikos.gr, συμπλήρωσε πως «είχα ήδη μεταφέρει τα επαγγελματικά μου ραντεβού από το Ντουμπάι για την Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συντομεύσω το ταξίδι μου στην Αθήνα ενώ ακύρωσα και ένα ταξίδι στην Μανίλα. Δεν πρόλαβα να γυρίσω μόνος μου και εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν κρατείται σε αστυνομικό τμήμα ή δικαστικό μέγαρο , απάντησε: «Όχι, σε έναν χώρο από τον οποίο θα καθορισθεί πότε θα έρθω στην Ελλάδα».

Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εχθές διάβασα το πόρισμα. Θα έρθω και θα δώσω εξηγήσεις από κοντά, δεν θέλω να σχολιάσω το ρόλο μου όπως αυτός έχει σχηματιστεί στην δικογραφία. Δυστυχώς επελέγη να δημιουργηθεί πόρισμα χωρίς πρώτα να ερωτηθώ».

Ο επιχειρηματίας όλες τις προηγούμενες ημέρες από την στιγμή που εξεδόθησαν τα εντάλματα σύλληψης εις βάρος του και εις βάρος άλλων τεσσάρων επιχειρηματιών για τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ, βρισκόταν στο εξωτερικό και σύμφωνα με τα όσα έλεγε σε όλα τα Μέσα στα οποία έκανε δηλώσεις θα ερχόταν στην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να παρουσιαστεί, να συλληφθεί και να βοηθήσει στο έργο της Δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα