Στις ΗΠΑ τον γυρεύαμε στην Τουρκία τον βρήκαμε – Συνελήφθη στην Πόλη ο Φιλιππίδης

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση εντοπισμού του Άγγελου Φιλιππίδη, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συνελήφθη στην Τουρκία.

Ο επιχειρηματίας όλες τις προηγούμενες ημέρες από την στιγμή που εξεδόθησαν τα εντάλματα σύλληψης εις βάρος του και εις βάρος άλλων τεσσάρων επιχειρηματιών

για τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ, βρισκόταν στο εξωτερικό και σύμφωνα με τα όσα έλεγε σε όλα τα Μέσα στα οποία έκανε δηλώσεις θα ερχόταν στην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να παρουσιαστεί, να συλληφθεί και να βοηθήσει στο έργο της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Άγγελος Φιλιππίδης εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Τουρκία, παρά τους δικούς του ισχυρισμούς πως βρισκόταν στις ΗΠΑ. Όπως έχει μεταδοθεί, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προδόθηκε από το κινητό του τηλέφωνο, καθώς εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη όπου και συνελήφθη. Ο Άγγελος Φιλιππίδης μένει τώρα να μεταφερθεί στην Αθήνα. Η μεταγωγή θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες ή το αργότερο το πρωί της Κυριακής.

Το πόρισμα που τον «στήνει» στον τοίχο

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι διαθέτει χρηματικά ποσά σε τόπους και σε μορφή που δεν είναι ακόμα γνωστή, καθώς προκύπτει από τη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 2011 και εξής, ότι διαθέτει περιουσία στο εξωτερικό», αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα της εισαγγελίας. Την ίδια ώρα παρατίθενται συγκεκριμένα ποσά τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, ενώ ορισμένα από τα περιουσιακά του στοιχεία χαρακτηρίζονται «γκρίζα». Αυτά μάλιστα σύμφωνα με το πόρισμα αποτελούσαν την «προπαρασκευή για τη διαφυγή του στο εξωτερικό σε χρόνο που ο ίδιος θα αποφασίσει».

Γίνεται μάλιστα λόγος για φυλάκισή του η οποία θα προκύψει από τον έλεγχο των στοιχείων του ενώ τον καθιστούν ύποπτο για να διαφύγει στο εξωτερικό. Όσον αφορά το άνοιγμα των λογαριασμών, αυτοί είναι έξι ενώ το πόρισμα-«φωτιά» τους καταγράφει έναν έναν. Σε αυτά εντοπίζονται καταθέσεις και εμβάσματα κυρίως τα τελευταία χρόνια που ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ!

Τι έδειξε ο έλεγχος στους λογαριασμούς

Α. Από την ανάλυση του υπ' αριθ. 129024 τραπεζικού λογαριασμού, προέκυψε ότι:

Την 29-7-2008, πιστώθηκε προϊόν εμβάσματος ύψους 1.048.055,80 ευρώ με αποστολέα την εταιρία Benson Holdings Corp., με έδρα στην Λιβερία και εντολή της Τράπεζας Banque Privee BCP (Suisse) S.Α. στην Ελβετία. Σημειώνεται δε ότι η τελευταία Τράπεζα ανήκει στον όμιλο BCP, στον οποίο ανήκει και η Τράπεζα Millennium.Την επόμενη ημέρα, ήτοι την 30-7-2008, ο εν λόγω τραπεζικός λογαριασμός πιστώθηκε με το συνολικό ποσό των 626.160 ευρώ, τα οποία αποτελούσαν το προϊόν είσπραξης δύο (2) επιταγών ύψους 423.181 ευρώ και 202.979 ευρώ, αντίστοιχα. Οι επιταγές εξοφλήθηκαν με χρέωση του υπ΄ αριθ. 3403970 τραπεζικού λογαριασμού που τηρούσε η Κορίνα Φασουλή -Γραφανάκη στην Τράπεζα Millennium. Από τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης προκύπτει ότι ενδεχομένως τα ανωτέρω ποσά προέρχονται από πώληση μετοχών της εταιρίας ΚΥΚΛΟΣ ΑΕ. Αναμένεται η προσκόμιση των παραστατικών από τη ΔΟΥ Κηφισιάς προκειμένου να τεκμηριωθεί η αγοραπωλησία.Τον Σεπτέμβριο του 2008, ο εν λόγω τραπεζικός λογαριασμός (129024) τροφοδοτήθηκε από τον λογαριασμό της εταιρίας First Financial Securities Broker, μέσω τριών (3) εμβασμάτων, με το συνολικό ποσό των 3.273.200 ευρώ. Με βάση δε την δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Αγγέλου ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ για το οικονομικό έτος 2009, προκύπτει ότι ο εν λόγω φορολογούμενος αποκόμισε 3.283.500 ευρώ από την πώληση μετοχών της εταιρίας First Financial Bank Montenegro (FFB). To ποσό των 3.273.200 ευρώ. πιστώθηκε μέσω τριών (3) εμβασμάτωνΤην 24-11-2008, πραγματοποιήθηκε κατάθεση τραπεζικής επιταγής ύψους 1.298.000 ευρώ* όσον αφορά τα στοιχεία ταυτότητας του εκδότη, αναμένεται η σχετική απάντηση της Τράπεζας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα