Βετεράνος στις βουτιές – Το αεροσκάφος που έπεσε χθες στο Βέλγιο έχει πέσει και πάλι το 2000

Απίστευτες οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από ολόκληρο τον Τύπου του Βελγίου σχετικά με το αεροπλάνο που συνετρίβη χθες στο Βέλγιο.Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έκανε βουτιά θανάτου μαζί με τον πιλότο του και 10 ακόμη άτυχους αλεξιπτωτιστές. Η είδηση αυτή τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του κόσμου και σκορπά θλίψη

για τους αδικοχαμένους νέους. Αυτό όμως που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό είναι πως το ίδιο ακριβώς αεροσκάφος είχε συντριβεί και πάλι στο παρελθόν – για την ακρίβεια πριν από 13 χρόνια - το 2000.

Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο, το οποίο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έχασε ένα φτερό πριν καν πέσει σε αγροτική περιοχή κοντά στη Ναμίρ (νότιο Βέλγιο), ένα Pilatus PC-6 Turbo Porter ελβετικής κατασκευής, είχε τεθεί σε υπηρεσία το Νοέμβριο του 1969, σύμφωνα με την εφημερίδα «Λα Λιμπρ Μπελζίκ».

Έως το 1984 το αεροσκάφος ήταν ιδιοκτησία της ελβετικής εταιρείας Ciba – Pilatus και ειδικευόταν σε γεωργικούς ψεκασμούς. Από το 1985 έως το 1989 χρησιμοποιήθηκε για επιχειρήσεις του Ερυθρού Σταυρού, κυρίως στην Αγκόλα. Ενώ το 1989 έγινε ιδιοκτησία ενός κέντρου αλεξιπτωτισμού στη Φλάνδρα (βόρειο Βέλγιο), το Paracentrum στο Oud-Turnhout. Στις 12 Μαρτίου του 2000, όμως, το αεροπλάνο συνετρίβη στο μικρό αεροδρόμιο του Μουρσέλε, όχι μακριά από τη γαλλική πόλη Λίλλη. Το μονοκινητήριο ελικοφόρο έπεσε ενώ πετούσε σε ύψος περίπου 30 μέτρων από το έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο πιλότος και οι δέκα επιβάτες του, σύμφωνα με τη «Λα Λιμπρ Μπελζίκ», χωρίς ευτυχώς, τότε, να θρηνήσουν θύματα.

«Το αεροσκάφος, το οποίο έφερε τότε την νομασία OO-FWJ, επισκευάσθηκε και μετονομάσθηκε το 2002 σε HB-FFP. Το 2003, η Pilatus Flugzugwerke πούλησε το επισκευασμένο αεροπλάνο στην εταιρεία Namur Air Promotion», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα που κάνει και την αποκάλυψη.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα