Τσίπρας: Όχι και τιμωροί όσοι ανέχθηκαν τη Χρυσή Αυγή

Κατά μέτωπο επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του, όπου τη χαρακτήρισε «τελειωμένη και στηριζόμενη σε ξένα δεκανίκια».

Η ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ είχε προεκλογικό χαρακτήρα καθώς εμφανίστηκε σίγουρος για την επικράτηση του κόμματός του, δηλώνοντας ότι «η μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει. Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάληψη της

μέγιστης ευθύνης για την αριστερά έχει αρχίσει».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεσμεύτηκε για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα μνημόνια, εγγυώμενη τη δημοκρατική ομαλότητα ενώ επίσης έθεσε στο στόχαστρό του τους ακροδεξιούς, τους οποίους θεωρεί συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στρέφοντας τα βέλη του εναντίον της Χρυσής Αυγής.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη στιγμή από τη μεταπολίτευση και μετά. Απέναντι μας έχουμε μια κυβέρνηση που σαπίζει και μαζί της σαπίζουν θεσμοί αναγκαίοι για τη δημοκρατική ομαλότητα και την κοινωνική ισορροπία. Μια κυβέρνηση τελειωμένη που στηρίζεται σε ξένα δεκανίκια και αυτό έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα της υπονόμευση της ιδίας της δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ενώ επίσης πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, δημοκρατική εμμονή και επίγνωση του γεγονότος ότι όλα τα μέσα θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο να μην επιτρέψουν στην αριστερά και στους συμμάχους της να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας».

Προσπαθούν να αποτρέψουν την έλευση της αριστεράς.

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για παρακυβερνητικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς οι οποίοι προσπαθούν με σκοτεινά σχέδια να αποτρέψουν την έλευση της αριστεράς και τόνισε ότι «ήδη ενεργοποιούνται μηχανισμοί, ζυμώνονται σενάρια, καταρτίζονται κυβερνητικά σχήματα επί χάρτου, ώστε να διασφαλιστούν οι ίδιοι και η πολιτική τους και να αποφύγουν το πικρό ποτήρι των εκλογών. Ήδη παίζουν στα σκοτεινά με σχέδια αντιδημοκρατικών μέτρων. Μια μειοψηφική ομάδα γύρω από τον Πρωθυπουργό, επιχείρησε πρόσφατα να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως εσωτερικό εχθρό. Το σχέδιο τους κατέρρευσε παταγωδώς γιατί ήμασταν έτοιμοι και σε εγρήγορση. Κατέρρευσε γιατί ήμασταν αποφασιστικοί και αμείλικτοι όπως θα είμαστε και στο μέλλον αμείλικτοι προς όσους υπερβούν εσκαμμένα. Αλλά κατέρρευσε γιατί αμφισβητήθηκε αυτό το σχέδιο από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όσο όμως και από τα ίδια τα δικά τους στελέχη».

Στρεφόμενος προς το στενό περίγυρο του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τους κάλεσε να σοβαρευτούν καθώς η στρατηγική τους γελοιοποιείται.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ αλλά μην μας τρελάνετε κιόλας

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση για την καθυστερημένη αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ότι «οι ίδιοι που ανέχθηκαν τη δράση της για πολύ καιρό, αναγκάστηκαν τώρα, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη διεθνή κατακραυγή να την αντιμετωπίσουν, όπως ακριβώς είναι, ως μία εγκληματική οργάνωση».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά «Κάλιο αργά παρά ποτέ, αλλά μην μας τρελάνετε κιόλας», ενώ τόνισε ότι «δεν μπορούν οι ίδιοι που ανέχθηκαν τη Χρυσή Αυγή και έλεγαν ότι μπορούν να συνεργαστούν μαζί της να φορούν τώρα τη μάσκα του τιμωρού».

«Ο νταλκάς τους δεν είναι η Χρυσή Αυγή και η ακροδεξιά, αλλά η αριστερά και πώς θα την αντιμετωπίσουν», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, στρέφοντας την κριτική του στο στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά Φαήλο Κρανιδιώτη λέγοντας ότι «κάποιοι μας απείλησαν ότι κρατούν τις σφαίρες τους για τον πραγματικό αντίπαλο, όχι τους εθνικιστές, αλλά για μας», προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού.

Κατά τον κ. Τσίπρα η αριστερά δέχεται μέτωπα συκοφάντησης, παρόλα αυτά όπως είπε «δεν θα αφήσουμε τη σαπίλα και το ψέμα να γίνουν καθεστώς». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «γνωρίσαμε τη ΝΔ ως ένα συντηρητικό μεν, αλλά δημοκρατικό αστικό κόμμα και όχι ως ένα μηχανισμό παραγωγής λάσπης», όπως είναι σήμερα.

Ο κ. Τσίπρας διασφάλισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προστατεύσει την κοινωνία και τη δημοκρατία, ενώ προς το τέλος της ομιλίας του χρησιμοποίησε το στίχο του Διονυσίου Σολωμού από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»,«Πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου», τονίζοντας τη θέση της αριστεράς και την αποφασιστικότητά της για ανατροπή.

Η υποψηφιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την προεδρεία της Κομισιόν στις Ευρωεκλογές του 2014, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή της ευρωπαϊκής αριστεράς ενώ ακόμα μίλησε για «ηθική, πολιτική και ιδεολογική αναγνώριση» του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο με τους λαούς από τη μία μεριά και με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα από την άλλη.

Ο ίδιος, προανήγγειλε το νέο δρόμο κοινωνικής ευημερίας και προόδου που θα ανοίξει στο μέλλον από τον ευρωπαϊκό νότο και την Ελλάδα ενώ ακόμα χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή αριστερά ως το «μπλοκ των δυνάμεων« που θα αντιταχθεί στην πολιτική της Γερμανίας και της κυρίας Μέρκελ, καταλήγοντας στο σύνθημα «Αλλαγή στην Ευρώπη, Ανατροπή στην Ελλάδα, Μήνυμα σε όλο τον κόσμο» ότι λαοί μπορούν να τα καταφέρουν.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα