Βαρουφάκης: Πιστεύω ότι την Παρασκευή θα εγκριθεί η ελληνική πρόταση στο Eurogroup

Tην πεποίθησή του ότι η ελληνική πρόταση θα εγκριθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, εξερχόμενος της Βουλής μετά την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Όλες οι ενδείξεις είναι καλές. Στο Euroworking group θα υπάρξει μια κατάληξη

που θα ικανοποιεί και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup. Την Παρασκευή πιστεύω ότι η ελληνική πρόταση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εγκριθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών. «Οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους παρουσιάζουν σημάδια σύγκλισης» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Η διαδικασία

Το πρωί της Πέμπτης θα αποσταλεί στους θεσμικούς εταίρους το αίτημα της Ελλάδας για την παράταση της δανειακής σύμβασης, δήλωσαν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές. Το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία, ανέφεραν αυτές οι πηγές.

Εφόσον κατατεθεί αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για παράταση της δανειακής σύμβασης, προγραμματίζεται έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της ευρωζώνης (EuroWorking Group) την Πέμπτη και έκτακτη σύγκληση του Eurogroup την Παρασκευή, δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης πηγή της ευρωζώνης.

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι η παράταση αφορά στη δανειακή σύμβαση και όχι στο πρόγραμμα/Μνημόνιο με τα μέτρα λιτότητας που αυτό περιλαμβάνει. Ωστόσο, κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι - όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν - κάνουν λόγο για παράταση του προγράμματος. Το τρέχον οικονομικό πρόγραμμα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Γιούνκερ: «Πρέπει να επιτευχθεί παράταση του προγράμματος»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σε μία γερμανική εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση ότι συνεργάζεται με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας.

«Εργάζομαι από κοινού με τον πρόεδρο του Eurogroup για να επιτευχθεί μια παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, προκειμένου να γεφυρωθεί ο χρόνος ως το καλοκαίρι», σημείωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό WirtschaftsWoche [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

The post Βαρουφάκης: Πιστεύω ότι την Παρασκευή θα εγκριθεί η ελληνική πρόταση στο Eurogroup appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα