Τσίπρας σε σοσιαλδημοκράτες: Απογαλακτιστείτε από την Μέρκελ μην έχετε την τύχη ΠΑΣΟΚ

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γκέρκ Άσμουσεν, μέλος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει ορίσει για σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας σκοπεύει να θέσει το θέμα επιστροφής των κερδών

που αποκόμισε η ΕΚΤ από την αποπληρωμή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ομολόγου ύψους 2 δις. ευρώ το οποίο η ΕΚΤ είχε αγοράσει αντί 500.000 ευρώ από την δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη βρίσκεται στην Φρανκφούρτη σκοπεύει να παρουσιάσει και τη θέση του κόμματός του για τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, ενώ θα ζητήσει να μην υπάρξουν νέο μνημόνιο και νέα μέτρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί παράλληλα να λάβει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία του γερμανικού κόμματος της αριστεράς (Ντε Λίνκε) από όπου και θα πραγματοποιήσει σκληρή επίθεση στην Άγκελα Μέρκελ και την πολιτική της.

Παράλληλα με την συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει μαζί με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Ντε Λίνκε, θα μιλήσει και σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος, μαζί με τον Γκρέγκορ Γκίζι που τώρα είναι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της αριστεράς στη Γερμανία.

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί την Βιέννη από όπου και θα παραχωρήσει ομιλία στο Ινστιτούτο Κράιτσκι με θέμα «Πλεονασματικές έναντι ελλειμματικών χωρών: μια θανάσιμη απειλή εκ μέρους της Ευρώπης», ενώ εν συνεχεία είναι προγραμματισμένη συζήτηση με τον Αντρέας Σίντερ, γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας.

Το μήνυμα που θέλει να αποστείλει προς τα κόμματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας είναι πως «αν δεν απογαλακτιστούν από τη Μέρκελ και το νεοσυντηρητισμό θα έχουν την τύχη του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας πάντως αναμένεται να αξιοποιήσει την περιοδεία του σε Φραγκφούρτη και Βιέννη για να χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας, ενώ θα αναφερθεί -σύμφωνα με συνεργάτες του- και στην ανοχή που έχει το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου από την κυβερνητική ηγεσία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα