Πέντε «μεμονωμένα περιστατικά» βίας στα οποία εμπλέκονται Χρυσαυγίτες

Η δράση της Χρυσής Αυγής είναι μεγάλη και γεμάτη από «μεμονωμένα περιστατικά» τα οποία όμως εάν συνδεθούν μεταξύ τους δημιουργούν ένα πλέγμα εγκληματικής δράσης.

Τα περιστατικά επιθέσεων σε μετανάστες αλλά και Έλληνες είναι πολλά, με το εθνικιστικό κόμμα να αρνείται σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε ανάμειξή του στα γεγονότα που βάφουν με αίμα τις γειτονιές της Αττικής. Μονάχα σε έναν χρόνο τα περιστατικά είναι πολλά

και με αφορμή την δολοφονία του Παύλου Φύσσα βλέπουμε πως οι Χρυσαυγίτες βάζουν στο στόχαστρό τους όχι μόνο τους ξένους αλλά και τους ίδιους τους Έλληνες που τυχαίνει να διαφωνούν μαζί τους.

Ας θυμηθούμε μερικά από τα «μεμονωμένα περιστατικά βίας»:

Στις 2 Ιουνίου 2012 κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης πορείας μελών της Χρυσής Αυγής έγινε επίθεση σε μετανάστες στις οδούς Πειραιώς και Κωσταντινουπόλεως.Στις 16 Ιουνίου 2012 20 άτομα επιτέθηκαν σε Αιγύπτιους ψαράδες σε μονοκατοικία στο Πέραμα. Στις 18 Ιουνίου ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει επίθεση εις βάρος μετανάστη στο σταθμό «Αττική».Στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 Έλληνας οδηγός ταξί τραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο από αγνώστους γιατί επέλεξε κουρείο μετανάστη το οποίο επιχείρησαν να καταστρέψουν μαυροφορεμένοι άνδρες.Στις 31 Δεκεμβρίου 2012 επίθεση σε 34χρονο πακιστανό στα Καμίνια, τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό.Στις 17 Ιανουαρίου 2013 δολοφονείται ένας 24χρονος Πακιστανός στα Πετράλωνα απο 2 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και συνελήφθησαν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα