Τσίπρας με άρωμα… Ανδρέα – Προσκλητήριο στους πρώην του ΠΑΣΟΚ και άνοιγμα στο ΚΚΕ

Στην κατάμεστη από 3.500 συνέδρους αίθουσα του Τάε Κβο Ντο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε προσκλητήριο προς τους κεντρώους ψηφοφόρους, αλλά και στην ευρύτερη Αριστερά.

Χρησιμοποιώντας ατάκες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου,

και επιτεθέμενος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεσμεύτηκε για διαπραγμάτευση, ακόμη και για σύγκρουση με τους δανειστές, ενώ παράλληλα, έστειλε και αυστηρά μηνύματα συμμόρφωσης προς το εσωτερικό του κόμματος, τονίζοντας πως είναι είναι αυτονόητη η διάλυση των συνιστωσών και η μετατροπή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε κόμμα των μελών.

"Λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη". Το σύνθημα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ακούστηκε και πάλι, στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας παράλληλα, πως η Αριστερά μπορεί να έκανε λάθη, αλλά ποτέ δεν πρόδωσε την πίστη της στις αξίες αυτές.

Μάλιστα, έκανε λόγο για τη «Μεγάλη Πολιτική Δέσμευση», μότο που θύμισε και πάλι τον Ανδρέα Παπανδρέου με το «κοινωνικό συμβόλαιό» του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να αναδείξει ως πρόβλημα το «απροκάλυπτο φλερτ» της ΝΔ με την ακροδεξιά, τους νεοναζί και τη Χρυσή Αυγή, ενώ παράλληλα, κάλεσε το ΚΚΕ σε κοινή δράση και συνεργασία. Χαρακτήρισε, βέβαια, ανιστόρητη τη στάση του Περισσού, που εξισώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις το μνημονίου.

Ελλάδα του μνημονίου και της υποταγής στα νεύματα της Μέρκελ και στα πνεύματα της εθνικοφροσύνης είναι απέναντι μας", τόνισε ο κ. Τσίπρας, διατηρώντας το δίλημμα "μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ" και ξεκαθαρίζοντας πως μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα θέσει τέλος στα μνημόνια, που δεν είναι απλά μια τεχνική διαδικασία, αλλά ο απόλυτος οδικός χάρτης της νεοφιλελεύθερης θεραπείας σοκ, που προχωρά στην κατεδάφιση όλων των δικαιωμάτων και υλοποιείται με την πολιτική και συνταγματική εκτροπή.

Υποστήριξε για άλλη μια φορά τη συμμαχία των χωρών του ευρωπαϊκού νότου κόντρα στην πολιτική της Μέρκελ, μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με στόχο διαγραφή μεγάλου μέρους του.

«Οι ημέρες τους είναι μετρημένες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη δικομματική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες «ώριμες για την πολιτική ανατροπή»... Και συνέχισε υποστηρίζοντας πως «απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά έχει συγκροτηθεί ένα μέτωπο των γερασμένων δυνάμεων της χώρας. Τα κόμματα του χθες, οι ακροδεξιοί του Σαμαρά και του Βορίδη, οι καιροσκόποι του Βενιζέλου, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, η διαπλοκή, οι φοροφυγάδες και οι πλιατσικολόγοι της δημόσιας περιουσίας και οι δανειστές της διεθνούς τοκογλυφίας».

Εξαπέλυσε, μάλιστα, σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως «έχει εγκαταλείψει τις καραμανλικές παραδόσεις του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και έχει μεταβληθεί σε υβρίδιο ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμό, που στηρίζεται στο μεγάλο κεφάλαιο και τη διαπλοκή».

Keywords
Τυχαία Θέματα