Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα φάει τα μούτρα της στις Σκουριές Χαλκιδικής

19:49 5/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Αντιμέτωπος με τους μεταλλωρύχους που εργάζονται στην επένδυση χρυσού στις Σκούριες Χαλκιδικής βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων, που είχαν καταλάβει το δρόμο στη διασταύρωση Μεγάλης Παναγιάς-Πλανών, έδωσαν ψήφισμα στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του ζήτησαν να μην «ξεσηκώνει» τους κατοίκους εναντίον της επένδυσης χρυσού, στην

οποία εργάζονται.

Λίγη ώρα αργότερα μίλησε στην Ιερισσό, σε συγκέντρωση κατοίκων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει επίδειξη πυγμής στη Χαλκιδική.

«Όπως πριν ενάμιση χρόνο έσπασαν τα μούτρα τους στην Κερατέα, έτσι και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους στη Χαλκιδική» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση σας αποκαλεί τρομοκράτες, αλλά εσείς είστε αγωνιστές για τη ζωή. Δίνεται έναν άνισο αγώνα, καθώς απέναντί σας έχετε προστατευμένα, διαπλεκόμενα συμφέροντα, πίσω από τα οποία κρύβονται κέρδη δισεκατομμυρίων και σκάνδαλα, ιστορίες λεηλασίας του δημόσιου πλούτου».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας δέχθηκε διαμαρτυρίες από τον κόσμο επειδή δύο κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στις φυλακές και του ζήτησαν να έχει ενεργό συμμετοχή στους αγώνες εναντίον της εξόρυξης χρυσού. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι δύο φυλακισμένοι έχουν συμπαράσταση από την Ελλάδα και το εξωτερικό και σημείωσε πως «όταν ο λαός πάρει τις τύχες στα χέρια του, στη θέση τους θα βρίσκονται άλλοι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έσπευσε να απαντήσει στον κ. Τσίπρα, λέγοντας: «Τα κηρύγματα μίσους και η τρομοκρατία δεν περνάνε. Ο κ. Τσίπρας κατέβηκε ένα σκαλοπάτι ακόμη χαμηλότερα, για να τρομοκρατήσει επενδυτές και να αντιπαραταχθεί στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα