Τρόμος στην Κεφαλονιά – Τους ισχυρούς μετασεισμούς φοβούνται οι σεισμολόγοι [εικόνες]

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Κεφαλλονιά έπειτα από τον σεισμό των 5,8 ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο νησί.

Μάλιστα οι ειδικοί έχουν καταγράψει περισσότερους από 100 μετασεισμούς με την πλειοψηφία τους περισσότερο και από 3 βαθμούς της κλίμακα ρίχτερ με κορύφωση έναν μετασεισμό των 4,7 ρίχτερ. Την ίδια ώρα κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα πως αυτός ήταν ο κύριος σεισμός, ενώ οι σεισμολόγοι την χώρας προειδοποιούν τους κατοίκους του νησιού να μην μένουν στα σπίτια τους, αφού

οι μετασεισμοί θα συνεχίζονται για τουλάχιστον δύο μήνες, ενώ τονίζουν πως ίσως να σταθούν ικανοί να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στα κτήρια. Βέβαια, κάνουν γνωστό πως αν και σταδιακά η συχνότητά τους θα μειώνεται, δεν θα ισχύει το ίδιο και με την ένταση.

Έτσι οι κάτοικοι του νησιού έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ενώ κλιμάκια από την Αθήνα αφού φθάσει ώστε να ελέγξουν και να καταγράψουν τις ζημιές αλλά και την καταλληλότητα των κτηρίων. Αρχικά, οι πρώτες αυτοψίες εκτελούνται σε δημόσια κτήρια και σε ξενοδοχεία, προκειμένου να μπορούν να φιλοξενήσουν κόσμο στην περίπτωση φυσικά που κριθούν κατάλληλα.

1 από 13 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Ένα από τα πρώτα κτήρια που έχει ελεγχθεί είναι το κλειστό γυμναστήριο Ληξουρίου, το φιλοξενεί κόσμο τρίτης ηλικίας από το Γηροκομείο Ληξουρίου το οποίο έχει καταρρεύσει και φυσικά κρίθηκε ακατάλληλο από την αρμόδια υπηρεσία.

Τους ελέγχους συνέχισαν στο Δημαρχείο Ληξουρίου το οποίο μέρος του παραμένει ανοικτό, ώστε να καταφθάνουν σεισμόπληκτοι για σχετικά με το επίδομα της Πρόνοιας για σίτιση και ένδυση της τάξεως των 586 ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά το οδικό δίκτυο Λιβάδι - Αργοστόλι παραμένει κλειστό, ενώ οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με φέρι-μποτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα